22.8 C
Σάμος
27/10/2025
Πολιτικά

Yπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού Καταγγελιών από πολίτες τρίτων χωρών

Έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού Καταγγελιών

 

Ανακοινώνεται η έναρξη λειτουργίας του Μηχανισμού υποβολής Καταγγελιών παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων από τον Υπεύθυνο Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η δημιουργία του Μηχανισμού αποτελεί μέρος των αρμοδιοτήτων του Υπευθύνου Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ο οποίος δέχεται έγγραφες καταγγελίες από πολίτες τρίτων χωρών για φερόμενες παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων από ενέργειες ή παραλείψεις δημοσίων αρχών, κατά την είσοδο στη χώρα ή/και κατά τις διαδικασίες υποδοχής ή/και κατά τη διαδικασία χορήγησης διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα.

Ο Υπεύθυνος Προστασίας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων διεκπεραιώνει τις καταγγελίες εμπιστευτικά, ενημερώνει τους καταγγέλλοντες για την πορεία εξέτασης των καταγγελιών και ενημερώνεται για την εξέλιξη των καταγγελιών που διαβιβάζει για περαιτέρω εξέταση στα αρμόδια όργανα.

Τα τυποποιημένα έντυπα καταγγελιών, καθώς και οι πληροφορίες για τους τρόπους συμπλήρωσης και υποβολής τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Related posts

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα για το πρόβλημα των αγριόχοιρων στη Σάμο

admin

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Τα νούμερα της αποκατάστασης – 876 επιδοτήσεις ενοικίου, 127 άδειες επισκευής και 101 βεβαιώσεις κατεδάφισης

admin

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων – Τι απαντά το Υπουργείο

admin

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου — Ανακοίνωση από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου

admin

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin

Απολογισμός 36ων Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου – Ρεκόρ, διεθνής αναγνώριση και νησιωτική ενότητα

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: Παρουσίαση έργων και δράσεων της κυβέρνησης στο Ν. Σάμου

admin

Δεν θα είναι υποψήφιος για τη ΔΕΕΠ Σάμου ο Ευάγγελος Καπλαντζής

admin

Επτά βουλευτές ζητούν απαντήσεις για τα τέλη τουρισμού: “Πού πήγαν τα χρήματα;”

admin