06/06/2026
Δήμος

Προγραμματισμός δράσεων καθαρισμού Λ.Ε. Σάμου

Στο πλαίσιο των διεθνών δράσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ΕΝΑΛΕΙΑ, δημιουργούν ένα πλέγμα δράσεων προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν πολίτες αλλά και οργανισμούς λιμένων, στην πρόληψη, την προστασία, αλλά και την αποκατάσταση του θαλάσσιου και υποθαλάσσιου περιβάλλοντος, από απορρίμματα που βρίσκονται σε αυτούς.

Η δράση περιλαμβάνει καθαρισμό βυθών λιμένων από απορρίμματα ( πλαστικά, ελαστικά, μέταλλα κ.α.), αλλά και τον καθαρισμό ακτών, εντός χερσαίων λιμενικών ζωνών. Τα υλικά που θα συλλεχθούν θα αξιοποιηθούν στη λογική της κυκλικής οικονομίας.

Η δράση έχει περιφερειακό χαρακτήρα και θα αναπτυχθεί, τηρώντας όλους τους περιορισμούς και τα μέτρα COVID – 19, σε 8 λιμένες και χερσαίες λιμενικές ζώνες, συμπεριλαμβανομένων των λιμενικών εγκαταστάσεων της Σάμου, το Σάββατο 05/06/2021 και την Κυριακή 06/06/2021.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στα 140.000 ευρώ το κονδύλι για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Χωροταξικό Τουρισμού: Σοβαρά εμπόδια για τη Δυτική Σάμο – αντιδρά ο Δήμος

Οι προτάσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού

Η παράταξη «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» ζητά ειδική νησιωτική προσέγγιση στο νέο χωροταξικό τουρισμού

Πανελλαδικές Εξετάσεις – Οι ευχές των δημάρχων Σάμου προς τους υποψηφίους

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ξεκίνησε διαδικασίες για Γαλάζια Σημαία στον Κάμπο Μαραθοκάμπου