30/07/2026
Δήμος

Πρόταση για δημιουργία δημοτικού φροντιστηρίου αλληλεγγύης

ζαχαρης η σαμος αλλαζει

Την δημιουργία Δημοτικού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου η δημοτική παράταξη  “Η Σάμος αλλάΖΕΙ”, προκειμένου να στηριχτούν οι μαθητές με μαθησιακές ελλείψεις και να στηρίξει τις οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Αναλυτικά.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων η δημοτική μας παράταξη νιώθει την ανάγκη να συγχαρεί όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στον αγώνα αυτό, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Οι συνθήκες δύσκολες και μάλιστα σε μια περίοδο εγκλεισμού και ανασφάλειας, λόγω της πανδημίας και χωρίς ομαλή ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.

Για τους επιτυχόντες νέοι δρόμοι ανοίγονται και οι ευχές όλων μας θα τους συντροφεύουν έτσι ώστε να ευοδωθούν οι επιθυμίες και τα όνειρά τους. Για τους μη επιτυχόντες… απλά μια μάχη χάθηκε, αλλά όχι ο τελικός στόχος της επαγγελματικής αποκατάστασης, που θα έρθει με νέους αγώνες πιότερο οργανωμένους. Είναι αγώνες όμορφοι κι αξίζουν οι θυσίες.

Πιστεύουμε ότι η κοινωνική υποστήριξη και η αλληλεγγύη σε αδύναμες οικονομικά  οικογένειες είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής. Ιδιαίτερα την προσεχή χρονική περίοδο, όπου, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού και της μεγάλης οικονομικής κρίσης στον τόπο μας, πολλές οικογένειες στο νησί μας θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Αντιλαμβανόμαστε τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στη Δημόσια Εκπαίδευση και θα θέλαμε ως δημοτική παράταξη να προτείνουμε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας να συζητήσει την πρότασή μας για τη δημιουργία Δημοτικού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης από την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.  Μια τέτοια πρωτοβουλία να έρθει  επεξεργασμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου, ώστε ο Δήμος μας με τη λειτουργία του Δημοτικού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης να δώσει ουσιαστική βοήθεια σε μαθητές με μαθησιακές ελλείψεις και να στηρίξει  οικογένειες μαθητών με οικονομικές δυσκολίες.

Αυτονόητο είναι ότι η λειτουργία ενός  τέτοιου κοινωνικού φροντιστηρίου θα στηριχθεί σε εθελοντές  εκπαιδευτικούς, που με την αφιλοκερδή συμμετοχή τους θα βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική τους ευαισθησία.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Δήμος Ανατολικής Σάμου: 22 προσλήψεις καθαριστριών στα σχολεία, αιτήσεις έως 5 Αυγούστου

Νέος χώρος στάθμευσης στο Ποτάμι Καρλοβάσου

Ομόφωνο «ναι» στην 99ετή παραχώρηση χρήσης του Μουσείου Ναυπηγικών και Ναυτικών Τεχνών του Αιγαίου στο ΥΠΠΟ

Στο τραπέζι του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου η παραχώρηση του Μουσείου Ναυπηγικών Τεχνών στο Υπουργείο Πολιτισμού

Αποχαιρετιστήρια επίσκεψη του διοικητή του 649 ΤΕ στον δήμαρχο Δυτικής Σάμου

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου ανοίγει τις πόρτες του: Ωράριο, τιμές και εγγραφές