Για εκείνους που αναζητούν την απλότητα μα και την ποιότητα των γεύσεων, ο συνδυασμός σοκολάτας με το υπέροχο Samos Nectar, ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι που παλαιώνει 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια, αποτελεί μια «γλυκιά» πρόταση για την ημέρα που καθιερώθηκε να γιορτάζεται η ερωτική διάθεση.
Η συνταγή είναι πραγματικά εύκολη και το αποτέλεσμα λαχταριστό, καθώς συνδυάζει τη «ζεστασιά» της σοκολάτας και τα ξεχωριστά αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών που αναδύονται από το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου.
Yλικά
400 ml γάλα
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 ml Samos Nectar
Eκτέλεση
Ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ τη σοκολάτα, σπασμένη σε μικρά κομματάκια.
Βάζουμε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα, να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε αμέσως το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ζεστό μείγμα γάλακτος στο μπολ με τη σοκολάτα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Προσθέτουμε το Samos Nectar. Στη συνέχεια, χτυπάμε λίγο γάλα μέχρι να σχηματιστεί αφρόγαλα.
Σερβίρουμε σε δύο κούπες και πασπαλίζουμε με τρίμματα σοκολάτας.