27.2 C
Σάμος
07/06/2025
Σαμιακά

Σάμος: Περισσότεροι από 1.000 Τούρκοι τουρίστες πέρασαν το τελευταίο τριήμερο

Περισσότεροι από 1.034 Τούρκοι συνολικά πέρασαν το τελευταίο τριήμερο στη Σάμο. Φέτος η πόλη της Σάμου εκτός από τη γραμμή Σάμος – Κουσαντασι, έχει και αυτή του Σεφερί- Χισάρ.

Για μια απροσδόκητα καλή, τουριστικά, χρονιά κάνουν λόγο οι φορείς που προσδοκούν σημαντική αύξηση από την γείτονα χώρα σε σχέση με πέρυσι που είχε αγγίξει τους 105.000 επισκέπτες.

Στην υπηρεσία ελέγχου του τελωνείου τοποθετήθηκαν εκπαιδευμένοι υπάλληλοι και λειτουργούν έξι γραμμές έκδοσης βίζα. Τα όποια προβλήματα με μικρό καθυστερήσεις στη διαδικασία διαπιστώθηκαν και διορθωθήκαν.

Να θυμίσουμε ότι η έκδοση της γρήγορης βίζα, αφορά τα νησιά Λήμνο,  Λέσβο,  Χίο, Ρόδο, Σύμη, Καστελόριζο,  Σάμο, Λέρο, Κάλυμνο και Κω. Θα έχει επταήμερη διάρκεια και θα μπορεί να εκδίδεται,  όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Η τοποθέτηση σκίαστρου έξω από το κτήριο ώστε να προστατεύονται οι επισκέπτες κατά το χρόνο αναμονής φαίνεται να μην καλύπτει τον όγκο των επισκεπτών που αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Την εκτίμηση ότι περιμένουμε πολλές αφίξεις από τα απέναντι παράλια κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, έκανε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Καραμηνάς που βρέθηκε νωρίς το πρωι της Κυριακής στο τουριστικό λιμάνι και επεσήμανε ότι ο τουριστικός κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του για να υποδεχτεί και το τουριστικό ρεύμα που θα ακολουθήσει και με τις πτήσεις τσάρτερ στη Σάμο που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

 

 

Related posts

Η Σάμος «σηκώνει» το μεγαλύτερο βάρος στο μεταναστευτικό – Πρώτη σε αριθμό διαμενόντων στο Αιγαίο

admin

Θανατηφόρο τροχαίο στη Σάμο

admin

Κάλεσμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας από την Ένωση Στρατιωτικών Σάμου

admin

Δήλωση του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) για την Ανθρωπιστική Καταστροφή στη Γάζα

admin

Μ. Φιλιππή: «Ολιγαρχικό μοντέλο ηγεσίας στον Δήμο Δυτικής Σάμου»

admin

«Χρυσή» ημέρα για τη Σάμο: Το MSC Explora I και τα πλοία της γραμμής έφεραν πάνω από 2.200 επισκέπτες

admin

Μεταναστευτικό: Μηνυτήρια αναφορά Γ. Καλτάκη στην Εισαγγελία Σάμου

admin

Με «Άριστα Παμψηφεί» έγινε αποδεκτή η διδακτορική διατριβή του Σταύρου Μιχαλόπουλου

admin

Αξιολόγηση Δήμων Σάμου: «Άριστα» στα ΚΕΠ, «κάτω από τη βάση» η ανακύκλωση και οι δρόμοι

admin