08/07/2026
Δήμος

Στη ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι Αν.Σάμου και Μυτιλήνης για το μεταναστευτικό

IMG_20200108_200954

 

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Β.Αιγαίου Στρατής Κύτελης και ο Δήμαρχος Αν.Σάμου Γιώργος Στάντζος συμμετείχαν στο σημερινό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κατόπιν κοινού τους αιτήματος.

Στις εισήγησεις τους αναφέρθηκαν στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, στην κοινή δήλωση των 5 Δημάρχων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και στην μη υλοποίηση εκ μέρους των κεντρικών κυβερνήσεων άμεσων μέτρων στήριξης σε ανθρώπινους και υλικούς πόρους των τοπικών κοινωνίων που πλήτονται.

Το συμβούλιο της ΚΕΔΕ ανταποκρινόμενο αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία την άμεση ενίσχυση των Δήμων που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα καθώς επίσης την αναλογική κατανομή προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ελλάδα προκείμενου να επιτευχθεί η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

4 προσλήψεις συνοδών απορριμματοφόρου στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ανατολική Σάμος: Αυτή είναι η σύνθεση του Προεδρείου και της Δημοτικής Επιτροπής

Νέο σφαγείο στη Σάμο: Ομόφωνη απόφαση για τους Μυτιληνιούς

178 σεισμόπληκτα κτίρια απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου

Δύο Δημοτικά Συμβούλια στη Σάμο με επίκεντρο το μεταναστευτικό