31/07/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Στη Σάμο το 4ο νέο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος

DSC_5660

Το τέταρτο από τα δέκα σκάφη της Rafnar, τύπου Leiftur 1100 CabinPatrol από την δωρεά της εταιρείας κοινωνικής προσφοράς ελληνικού εφοπλισμού “ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ” της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και συγκεκριμένα της Chandris Hellas Inc. και του ομίλου N.J. Goulandris, παρέλαβε σήμερα το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η οποία έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, όσο και στις δύο εταιρείες που συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή προσφέροντας το 4ο κατά σειρά περιπολικό σκάφος.

Το σκάφος Λ.Σ. 1057 αναμένεται να διατεθεί άμεσα στο Λιμεναρχείο Σάμου προκειμένου να ενισχύσει τα ήδη αυξημένα μέτρα επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων της χώρας στην ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.

Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε με ελάχιστους παρευρισκόμενους και πάντα τηρώντας της οδηγίες προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο κ. Μιχάλης Χανδρής από την Chandris Hellas Inc, ο κ. Δημήτρης Κωστόπουλος, εκπρόσωπος του ομίλου N.J. Goulandris και η Διευθύντρια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κα Πέππα Αικατερίνη.


Στη Σάμο το 4ο νέο περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Η αστυνομία εξιχνίασε κλοπή δικύκλου στο Καρλόβασι

Ρέθυμνο: Δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

Εύδηλος: Σύλληψη για κακομεταχείριση ζώου έπειτα από καταγγελία

Βορειοανατολικό Αιγαίο: 1.926 έλεγχοι και 25 παραβάσεις για μη χρήση κράνους

Δίκυκλο προσέκρουσε σε Ι.Χ. στον Άγιο Κήρυκο, τραυματίστηκε 22χρονος

Ενίσχυση περιπολιών στο Ανατολικό Αιγαίο μετά την καταγγελία του «Αρχιπελάγους» για παράνομη αλιεία