22/08/2026
Σαμιακά

Στη Σύρο η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής

panepisthmio-aigaiou_aftodioikisi-696x522

Με εννέα ψήφους υπέρ της Σύρου, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου που συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής να είναι στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

Για την ιστορία, να αναφερθεί ότι τέσσερα μέλη της Συγκλήτου ψήφισαν υπέρ της Σάμου και τρία μέλη ψήφισαν λευκό. Σημειώνεται ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά που επελέγη η Σύρος για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρόλο που μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκαν οι σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου. Μάλιστα, νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που όριζε ως έδρα της Σχολής τη Σάμο ξεσήκωσε τις έντονες αντιδράσεις των συριανών φορέων και συλλόγων, οι οποίες – όπως φαίνεται – έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ενήργησε σωστά και αποφάσισε “σοφά”, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί ενώπιον μας ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία του νησιού μας και οι φορείς οφείλουμε, και θα το πράξουμε, να στηρίξουμε ενεργά, με έργα και πράξεις, την περαιτέρω ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου στην Σύρο» ανέφερε ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός σε ανάρτηση του στο Facebook.

«Η Σύρος νίκησε. Η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο. Για τρίτη φορά η Σύρος με Απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου κερδίζει την έδρα. Οτιδήποτε άλλο κι αν συμβεί θα είναι αποτέλεσμα μεθόδευσης και εχθρικής πράξης κατά της Σύρου» δήλωσε με νόημα ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης

 

ΠΗΓΗ:http://www.aftodioikisi.gr/

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Νέο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Τι αλλάζει για τη Σάμο

Φούρνοι: Παλικαρίσια σήκωσε το φέρετρο του Δημήτρη Καρύδη ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, συνοδοιπόρος του και στην ασθένεια

Συγκίνηση στους Φούρνους: Με κόρνες καϊκιών, πλοίων και καπνογόνα αποχαιρέτησαν τον δήμαρχο Δημήτρη Καρύδη

Στα σκαριά ξενώνας φιλοξενίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ανατολική Σάμο μέσω του LEADER

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου

Καρλόβασι: Βραδιά Αγάπης με μουσική και λαχειοφόρο για το Γηροκομείο «Ευγηρίας Πρόνοια»