01/07/2026
Δήμος

Συνάντηση με την πρέσβη της Ολλανδίας

FB_IMG_1581408656796

 

Το Δήμο Ανατολικής Σάμου, επισκέφτηκε, την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, η Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Mrs Stella Ronner-Grubacic, η οποία συνοδεύονταν από την Υπεύθυνη Μεταναστευτικής και Εξωτερικής Πολιτικής της Ολλανδικής Πρεσβείας, Mrs Manon Albert.

Στη συνάντηση, εκτός από το Δήμαρχο κ. Γεώργιο Στάντζο, συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος κ. Καΐλα Δέσποινα, η Επίτιμη Πρόξενος της Ολλανδίας, κ. Μαλαγάρη Βασιλική, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου και Ικαρίας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα τουριστικής ανάπτυξης και αναβάθμισης του τουριστικού μας προϊόντος, δεδομένου ότι η Ολλανδική αγορά είναι από τις σημαντικότερες αγορές του νησιού, όπως επίσης και θέματα φορολογικών ελαφρύνσεων και παροχής κινήτρων έτσι ώστε να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για επενδύσεις.
Τέλος συζητήθηκε εκτενώς το θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού, όπως επίσης και ο ρόλος των ΜΚΟ.

Η Πρέσβης δεσμεύτηκε να μεταφέρει, στην Ολλανδική Κυβέρνηση όλα όσα ειπώθηκαν σ’ αυτή την τόσο εποικοδομητική συζήτηση και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί, εκ νέου, το νησί μας το συντομότερο δυνατό.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

178 σεισμόπληκτα κτίρια απαιτούν άμεσες παρεμβάσεις στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ανοίγει τις επόμενες ημέρες το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβάσου

Δύο Δημοτικά Συμβούλια στη Σάμο με επίκεντρο το μεταναστευτικό

Στη Σάμο ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ – Συναντήσεις με τους δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

Προσλήψεις οκτώ μόνιμων υπαλλήλων στον Δήμο Δυτικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ζητά αυστηρότερα όρια για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας