20 C
Σάμος
19/04/2025
Δήμος

Η αστική συγκοινωνία στο δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

Τα νέα δρομολόγια αναμένεται να εξυπηρετούν καθημερινά έναν σημαντικό αριθμό επιβατικού κοινού.

Τη βούλησή του για διμερή συνεργασία με το ΚΤΕΛ Σάμου εξέφρασε με κατά πλειοψηφία απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, αναφορικά με το θέμα της Αστικής συγκοινωνίας της πόλης.

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση η δαπάνη που προκύπτει για τον Δήμο Ανατολικης Σάμου όπως υπολογίστηκε, ανέρχεται στο ποσό των 60.000 ευρώ για χρονικό διάστημα ενός έτους.

Ειδικότερα, θα αναχωρεί λεωφορείο έξι φορές την ημέρα από την περιοχή Τρεις Εκκλησιές, προς τον κόμβο Αγίας Ειρήνης, στη συνέχεια μέσα από τον δρόμο της Νεαπόλεως έως το πρώην περίπτερο Ζαχαρακη, παραλιακά επί της λεωφόρο Θεμ. Σοφούλη, με κατεύθυνση την ανηφόρα του Νοσοκομείου και τερματισμό στον κόμβο της Περιμετρικής οδού στο Καλάμι και επιστροφή, μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι.

Επίσης το κόμιστρο μεταφοράς ανά επιβάτη και ανά διαδρομή, θα ανέρχεται στα 0,50 του ευρώ, ενώ για τις ευπαθείς ομάδες τα δρομολόγια θα είναι δωρεάν.

Στη διαδρομή προβλέπεται να γίνονται στάσεις σε κρίσιμα σημεία.

Οι λεπτομέρειες της διμερούς σύμβασης θα συζητηθούν από τριμελή επιτροπή και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο κ. Μητσό Μιχαήλ, ως Πρόεδρο και μέλη τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Ιωάννη Αξιώτη και Δημήτριο Έλληνα.

Το θέμα της Αστικής συγκοινωνίας του Δήμου πέρασε με 16 ψήφους υπερ και 4 παρόν από την παράταξη «Ανατροπή», την παράταξη «Λαική Συσπείρωση» και την δημοτική σύμβουλο κα Κονδύλη Πανουράκη Μαρία.

Related posts

Υπόμνημα διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια κατέθεσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου

admin

Επίσκεψη στο Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Καρλοβασίου

admin

Ανα.Σ.Α.: Στο επίκεντρο ο ΧΥΤΑ και η καθημερινότητα των πολιτών ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Ανατολική Σάμος: Ελέγχθηκε η ποιότητα του νερού σε οκτώ σημεία

admin

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου τη Μ. Δευτέρα

admin

Φράγμα Καρβούνη: Υπογράφηκε η σύμβαση για την ωρίμανση των μελετών

admin

“Α.Ε. KARLOVASI CUP 2025”: Διήμερο Ποδοσφαίρου στη Σάμο

admin

Σάμος: Ισχυρές Βροχές και Καταιγίδες από Κυριακή 06/04 έως Δευτέρα 07/04

admin

Αιχμές Καρρά για την δημοτική αρχή Ανατολικής Σάμου: Η “αδιαφορία” οδήγησε σε απώλεια θέσεων εργασίας

admin