21/10/2026
Περιφερειακά

Τηλεδιάσκεψη εργασίας της ΕΝΠΕ με τον Πρωθυπουργό

τηλ με πρωθυπουργο

Στην τηλεδιάσκεψη εργασίας της ΕΝΠΕ με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο  Μητσοτάκη και συναρμόδιους υπουργούς, συμμετείχε την Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Τα θέματα που απασχόλησαν την συζήτηση ήταν το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της νέας περιόδου 2021-2027, το Ταμείο Ανάκαμψης και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, ενώ προτάθηκε από τον κ. Μουτζούρη και άλλους Περιφερειάρχες και το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στις Περιφέρειες.

Υπήρξε μάλιστα δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη για νέα δίμηνη παράταση, έως και τις 31 Μαΐου του 2022, στις συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου που προσλήφθηκαν στις Περιφέρειες και στους Δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες της πανδημίας.

Αμέσως μετά ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε στον Πρωθυπουργό τα ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες μας τα οποία είναι κοινά και αφορούν κυρίως το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Ήταν μια εποικοδομητική σύσκεψη από την οποία πήραμε απαντήσεις  από τους Υπουργούς που ήταν παρόντες. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε στο υψηλότερο επίπεδο προς όφελος των νησιών μας και των κατοίκων τους».

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Σάμος: Αντικατάσταση του 50% των ταξί με πολυθέσια

Βόρειο Αιγαίο: Περιφέρεια και Πανεπιστήμιο ζητούν λύσεις για τις φοιτητικές εστίες

Μουτζούρης για τα ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο: «Βαθιά οδύνη και οργή» για τους 12 νεκρούς

Καλτάκης: «Η Σάμος δεν είναι αποθήκη της χώρας», απαιτεί άμεση απομάκρυνση των μεταναστών

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2026

Παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη γαστρονομική έκθεση «Piraeus Taste Fair 2026»