24/05/2026
Δήμος

Τι μισθούς παίρνουν οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και δεκάδες χιλιάδες πρόσωπα σε ολόκληρη την Επικράτεια θα ζητήσουν τη ψήφο μας, διεκδικώντας μία θέση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια που θα προκύψουν από τις κάλπες του ερχόμενου Μάη.

Σύμφωνα με το afrotidioikisi.gr, η αντιμισθία των αιρετών ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις μισθούς της ελεύθερης αγοράς.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Αθήνας αλλά και των 16 ακόμη μεγαλουπόλεων που ο πληθυσμός τους είναι πάνω από 100.000, παίρνει πάνω από 4.000- δηλαδή όσο και οι περιφερειάρχες. Ικανοποιητικά αμείβονται και οι αντιπεριφερειάρχες, αλλά και οι αντιδήμαρχοι των μεγαλουπόλεων.

To ποσό των 4.275 ευρώ είναι ο μισθός του δημάρχου Αθηναίων και των άλλων 16 αιρετών που ηγούνται μεγαλουπόλεων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων. Δηλαδή Θεσσαλονίκη, Πάτρα , Πειραιάς, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος , Περιστέρι, Ρόδος, Ιωάννινα, Χανιά, Αχαρνές, Νίκαια, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Εύοσμος, Καλλιθέα. Ο αντιδήμαρχος αμείβεται με 2.137,50 ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου με 900,00 ευρώ.

Σε πληθυσμιακά μικρότερους δήμους, 20.000 έως 100.000 κατοίκων, η αμοιβή του δημάρχου ανέρχεται στα 3.420,00, του αντιδημάρχου στις 1.710,00 ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου λαμβάνει μηνιαίως 720,00 ευρώ.

Οι αντίστοιχες αμοιβές σε δήμους κάτω από 20.000 κατοίκους για μεν τον δήμαρχο 2.565,00, για τον αντιδήμαρχο 1.282,50 ενώ για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου 540,00 ευρώ.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο: Ζητά έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το Χωροταξικό Τουρισμού

Η «Συμμαχία Πολιτών» για την αποχώρηση του Παναγιώτη Λυμπέρη και την είσοδο του Μανώλη Ευγενικού στο ΔΣ

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο πρώην δήμαρχος Καρλοβάσου Παναγιώτης Λυμπέρης

Ασφαλής πρόσβαση στο σχολείο Παγώνδα ζητά η ΑΝΑΣΑ: «Δεν υπάρχει περιθώριο για προχειρότητα»

«Προϋπολογισμός ακρίβειας»: Η ΑΝΑΣΑ καταψήφισε τον προϋπολογισμό 2026 του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Νέοι προβλήτες και 74 θέσεις ελληνισμού για το λιμάνι Καρλόβασου με 2,5 εκατ. ευρώ