28.3 C
Σάμος
12/09/2025
Πολιτικά

Τι τρέχει στο Αιγαίο;

«Επιπλέον, οκτώ τμήματα θα περιληφθούν από φέτος και στο 4ο  Επιστημονικό Πεδίο, εκτός του 2ου και του 3ου που ήταν μέχρι πέρυσι. Πρόκειται για τα Τμήματα Περιβάλλοντος στη Μυτιλήνη, στη Λάρισα και τη Ζάκυνθο, τα Τμήματα Κοινωνικής Πολιτικής στην Αθήνα και την Κομοτηνή, το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στην Ορεστιάδα, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα και το Τμήμα Πληροφορικής με εφαρμογές στη Βιοϊατρική στη Λαμία…”

Όμως δεν ίσχυσε, δυστυχώς, το ίδιο και για  το τμήμα Μαθηματικών της Σάμου .. να μπει , δηλαδή, κι’ αυτό στο 4ο πεδίο όπως ζήτησε το ίδιο το Πανεπιστήμιο Αιγαίου  γιατί, λέει, αν γίνει αυτό τότε  τα ανταγωνιστικά τμήματα Μαθηματικών της Κεντρικής Ελλάδας θα προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας που  θα ακυρώσει την σχετική απόφαση».

Αυτά σύμφωνα και με τον ιστότοπο της Ναυτεμπορικής που  έχουν αναδημοσιευτεί και  στο αξιόπιστο alfavita. https://www.alfavita.gr/panellinies/400323_panelladikes-2023-nea-tmimata-sto-4o-pedio-nea-problimata.

Αν όλα αυτά ισχύουν που το απεύχομαι, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κυβέρνηση της Ν.Δ., στην Υπουργό κ. Κεραμέως και  στον ρέκτη κυβερνητικό βουλευτή καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στεφανάδη  για την φροντίδα και τη στήριξη  που αφειδώλευτα παρέχουν τα τελευταία χρόνια  στην ακαδημαϊκή κοινότητα της ακριτικής και πολύπαθης Σάμου.

Μανώλης Νικ. Κάρλας

Υποψήφιος βουλευτής Νομού Σάμου με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

 

Related posts

Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ σε 120 οικισμούς και χωριά της Σάμου απο το 2027

admin

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου για το Επικούρειο

admin

Φορολογικές ελαφρύνσεις 1,7 δισ. από Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Ποιοι κερδίζουν

admin

Συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΝΕ ΣΑΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην τελετή της επίσημης αναγνώρισης της Καστανιάς ως «Τόπος Μαρτυρίου»

admin

Διαμαντοπούλου: “Όπως η Κούπα του Πυθαγόρα, έτσι και η κυβέρνηση θα αδειάσει”

admin

Το «Φως εξ Ανατολών»

admin

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ για τον θάνατο του Ηλία Καλύβα

admin

Οι Θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για το προσφυγικό, την μεταναστευτική πολιτική

admin

Ο Βουλευτής Σάμου για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου

admin