25/02/2025
Πολιτικά

Το Highspeed 4 στην Ικαρία

Την δρομολόγηση του Highspeed 4 προς τον Άγιο Κήρυκο Ικαρίας κατά την θερινή περίοδο, γνωστοποίησε ο βουλευτής Ν. Σάμου, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη δρομολόγηση του σύγχρονου ταχύπλοου πλοίου Highspeed 4 προς τον Άγιο Κήρυκο. Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή κατά τη θερινή περίοδο στις 11 η ώρα από τον Πειραιά για Μύκονο – Άγιο Κήρυκο – Πάτμο – Λέρο και επιστροφή την επομένη.

Αυτό κατέστη εφικτό με συντονισμένες προσπάθειες μας σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο Ικαρίας και ειδικότερα το Δήμαρχο Ικαρίας κ. Νίκο Καλαμπόγια και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Καραγιαννάκη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ.Ι. Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Μ. Κουτουλάκη, που άμεσα ανταποκρίθηκαν στο δίκαιο αίτημα μας και έδωσαν άμεσα λύση. Και βέβαια την Hellenic Seaways” αναφέρει ο βουλευτής.

Ο Δήμος Ικαρίας για την νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση .

Άμεση ήταν η ανταπόκριση στο αρ.πρωτ 3088/25.5.2021 αίτημα του Δημάρχου Ικαρίας κ. Νικoλάου Καλαμπόγια προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι.Πλακιωτάκη με την ιδιαίτερη συμβολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Καραγιαννάκη σχετικά με την επιπλέον δρομολόγηση πλοίων, καθώς βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη δρομολόγηση σύγχρονου ταχύπλοου πλοίου Highspeed της Hellenic Seaways που θα εξυπηρετεί το λιμένα του Αγίου Κηρύκου 3 φορές την εβδομάδα, επιπλέον των υπαρχόντων δρομολογίων, με συνολικό χρόνο ταξιδίου τις 4 ώρες περίπου.
Εγκαινιάζεται μία νέα δρομολογιακή γραμμή της Hellenic Seaways που στοχεύουμε στη στήριξη και παγίωσή της. Το πλοίο θα αναχωρεί κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή στις 11 η ώρα από τον Πειραιά για Μύκονο – Άγιο Κήρυκο – Πάτμο – Λέρο και επιστροφή την επομένη, ενώ κάθε Τετάρτη και Παρασκευή θα προσεγγίζει και τους Φούρνους.
Έτσι επετεύχθη για το επόμενο διάστημα η ύπαρξη 11 δρομολογίων την εβδομάδα προς το νησί μας ( 6 για τον Εύδηλο και 5 για τον Άγιο Κήρυκο). Η Δημοτική αρχή θα συνεχίζει να διεκδικεί, θεωρώντας χρέος προς τους Ικαριώτες την πλήρη ακτοπλοϊκή κάλυψη του νησιού μας με σύγχρονα πλοία για όλη τη διάρκεια του έτους.
Ευχαριστούμε θερμά το Βουλευτή του Νομού Σάμου κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη, το Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη Μανώλη και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Γιάννη για τις ενέργειές τους, κατανοώντας το δίκαιο αίτημά μας.

Related posts

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου στη Σάμο: Αναλυτικό πρόγραμμα επίσκεψης

admin

Νέα Δημοκρατία Σάμου: Πρωτοχρονιάτικη πίτα με ανασκόπηση, πολιτικές αιχμές και παρουσία της Μαρίας Συρεγγέλα

admin

Ο πρώην δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, ομιλητής στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στη Μυτιλήνη

admin

Ο Νίκος Ανδρουλάκης καλεί απο τη Σάμο σε κοινό αγώνα για προοδευτική αλλαγή

admin

Εκπαίδευση, Υγεία και Δικαιοσύνη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Νίκου Ανδρουλάκη στη Σάμο

admin

Νίκος Ανδρουλάκης απο την Σάμο: «Η κυβέρνηση επενδύσει στην τοξικότητα και τον διχασμό. Σέβεται τη δικαιοσύνη αυτός που κρίνει τις αποφάσεις της ή αυτός που δεν τις υλοποιεί;»

admin

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη, Προέδρου ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

admin

Κομνηνάκα: Τραγικές ελλείψεις στα Νοσοκομεία και τις δομές υγείας της Σάμου και της Ικαρίας

admin

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Σάμου κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

admin