22/08/2025
Πολιτικά

Χρ. Τριαντόπουλος: Τρίτη πληρωμή πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας – 1,9 εκατ. ευρώ σε 304 δικαιούχους

Περιγραφή εικόνας

Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, στην τρίτη πληρωμή στους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, οι οποίοι επλήγησαν από τους σεισμούς της 30ής Οκτωβρίου 2020 και της 3ης Μαρτίου 2021. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 1.873.216,04 ευρώ σε 304 δικαιούχους.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, σχολίασε σχετικά: «Συνεχίστηκαν σήμερα, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, οι πληρωμές πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τους σεισμούς της 30ής Οκτωβρίου 2020 στη Σάμο και της 3ης Μαρτίου 2021 στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στον τρίτο γύρο πληρωμών πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας που υπέβαλαν σχετική αίτηση. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν 1,9 εκατ. ευρώ σε 304 δικαιούχους. Συνολικά, έως τώρα, έχουν πιστωθεί 6.223.453,11 ευρώ σε 891 δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι η πληρωμή της πρώτης αρωγής συνεχίζεται ενώ τρέχει παράλληλα και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποζημιώσεων προς τους σεισμόπληκτους δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι βάσει πρόσφατης κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 69/16.01.2022) παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έως τις 31 Ιανουαρίου, ενώ διευρύνθηκε και η περίμετρος των δικαιούχων, καθώς εντάχθηκαν στο πλαίσιο στήριξης σεισμόπληκτοι από περισσότερες περιοχές, όσον αφορά τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021.

Έτσι, οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από τους σεισμούς στη Σάμο και τη Θεσσαλία μπορούν εύκολα, χωρίς περιττές διαδικασίες, να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για να λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για την κύρια κατοικία τους ή για κτίριο επαγγελματικής χρήσης που υπέστη βλάβες από τους δύο σεισμούς, με το ύψος της ενίσχυσης να ανέρχεται σε έως 14.000 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να στηρίξουμε ενεργά τους πληγέντες συμπολίτες μας».

 

 

Related posts

Ο Βουλευτής Σάμου για την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου

admin

Θάνος Πλεύρης στη Σάμο: «Η Ελλάδα φιλική σε όποιον δικαιούται άσυλο και εχθρική στους παράνομους»

admin

Στη Σάμο την Πέμπτη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης

admin

Αντιπαράθεση στη Σάμο για το «Μαρτυρικό χωριό» – Παρέμβαση από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

admin

Επίσκεψη Ανδρουλάκη στον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου: «Προτεραιότητα η περιφερειακή ανάπτυξη»

admin

Το ΚΚΕ(μ-λ) για τη συγκέντρωση-διαδήλωση στο Καρλόβασι

admin

Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης στο «Τάγμα θυσίας» του ΔΣΕ στη Λέκκα

admin

«Δεν κάνω μικροπολιτική» λέει ο Χρ. Στεφανάδης απαντώντας στην ανακοίνωση της «Συμμαχίας Πολιτών»

admin

«Έλενα Ακρίτα: Κάντε κάτι για να μη καταρρεύσει πλήρως το Νοσοκομείο Σάμου»

admin