08/11/2025
Πολιτικά

Χρήστος Τριαντόπουλος: Μέλημα μας η κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων του νησιού

Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο Συντονιστής των ενεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό της 30ης Οκτωβρίου στη Σάμο, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος απο τον  Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο καθώς και από τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, για να εξετάσουν απο κοντά την πορεία των μέτρων αποκατάστασης και στήριξης του νησιού.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στη Σάμο ο κ. Τριαντόπουλος δήλωσε :

«Κατά την επίσκεψη μας στη σεισμόπληκτη Σάμο, αφού βρεθήκαμε σε αρκετά σημεία του νησιού, είχαμε -ανοικτή και σε πολύ περιορισμένο αριθμό- σύσκεψη με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς, καθώς και ενημέρωση των τοπικών μέσων ενημέρωσης αναφορικά με την πρόοδο των μέτρων αποκατάστασης και ενίσχυσης του νησιού, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας που έχουμε διαμορφώσει όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Παράλληλα, παρακολουθήσαμε από κοντά μια διαδικασία, που έχει αποτελέσει μέλημα μας από την πρώτη στιγμή -μετά και από σχετική κατεύθυνση του Πρωθυπουργού. Και αυτό είναι η κατεδάφιση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων του νησιού. Σήμερα έγιναν δύο στη Σάμο. Και με τη συνεργασία όλων, συνεχίζουμε».

Related posts

Ο Δημήτρης Γλυμής εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον εορτασμό της 113ης Επετείου Ένωσης της Σάμου με τη μητέρα Ελλάδα

admin

Ο Δημήτρης Πετρούσκας υποψήφιος για την προεδρία της της ΔΕΕΠ Σάμου της ΝΔ

admin

Στη Βουλή τα στοιχεία για το τέλος κρουαζιέρας – Πάνω από 28 εκατ. ευρώ τα έσοδα του 2025

admin

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Οι πιο βαθιοί σεισμοί δεν είναι της γης, αλλά της ψυχής»

admin

Συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα για το πρόβλημα των αγριόχοιρων στη Σάμο

admin

Σεισμόπληκτοι Σάμου: Τα νούμερα της αποκατάστασης – 876 επιδοτήσεις ενοικίου, 127 άδειες επισκευής και 101 βεβαιώσεις κατεδάφισης

admin

Παρέμβαση Βουλευτή Σάμου για τον υπερπληθυσμό αγριόχοιρων – Τι απαντά το Υπουργείο

admin

Νέα Δημοκρατία: Εσωκομματικές εκλογές στις 23 Νοεμβρίου — Ανακοίνωση από τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ανατολικής Σάμου

admin

ΔΕΕΠ Σάμου: Πετρούσκας και Ζαφείρης στην κούρσα για την προεδρία

admin