25.5 C
Σάμος
07/07/2025
Περιφερειακά

Έναρξη Πληροφοριακού Συστήματος OpenBusiness της Δ/νσης Ανάπτυξης ΠΕ Σάμου

Banner Samos24

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Σάμου – Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ανακοινώνεται ότι έχει ήδη τεθεί σε παραγωγική λειτουργία το νέο πληροφοριακό σύστημα Open Business, το οποίο υποστηρίζει ψηφιακά την διεκπεραίωση των αδειοδοτικών διαδικασιών των οικονομικών δραστηριοτήτων των μεταποιητικών εγκαταστάσεων και της εφοδιαστικής αλυσίδας (Κέντρα Αποθήκευσης και Διανομής), που αδειοδοτούνται από την Υπηρεσία μας.

Το παρόν σύστημα αντικαθιστά πλήρως το υφιστάμενο πληροφοριακό σύστημα NotifyBusiness. Το νέο σύστημα υποστηρίζει ολοκληρωμένα την αδειοδοτική διαδικασία από την υποβολή του ερωτηματολογίου μέχρι την έκδοση της τελικής απόφασης. Μετά την έκδοση του ν.5172/2025 (ΦΕΚ 16 Α) σύμφωνα με το άρθρο 95 αυτού έως τις 31 – 12 – 2025 :

• Οι αδειοδοτημενες δραστηριότητες στην μεταποίηση ή την εφοδιαστική αλυσίδα καλούνται να απογράψουν τη δραστηριότητα αυτή στη νέα πλατφόρμα.

Εκπρόθεσμη απογραφή απαιτεί καταβολή παραβόλου διακοσίων (200) ευρώ. Από την υποχρέωση αυτή απαλλάσσονται όσοι έχουν υποβάλει γνωστοποίηση μέσω του NotifyBusiness.

• Ενώ, οι επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει γνωστοποίηση στο NotifyBusiness, θα πρέπει να αναρτήσουν στο Open Business τα απαραίτητα για την λειτουργία τους δικαιολογητικά. Αν τα δικαιολογητικά δεν αναρτηθούν εμπρόθεσμα, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις περί έλλειψης δικαιολογητικών.

Η υποχρέωση απογραφής ισχύει τόσο για τις δραστηριότητες που λειτουργούν με έγκριση ή γνωστοποίηση σύμφωνα με τον ν. 4442/2016 (ΦΕΚ 230 Α), όσο και για τις δραστηριότητες που εξακολουθούν να λειτουργούν με αποδεικτικό αδειοδότησης σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που ίσχυε πριν από τον ν. 4442/2016. Στη διαδικτυακή πληροφοριακή πύλη του OpenBusiness https://openbusinessportal.mindev.gov.gr/ βρίσκονται διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης και το εγχειρίδιο χρήσης για τους οικονομικούς φορείς.

Τέλος για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Σάμου / Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων στο Τηλ.: 2273350429

Related posts

«Θα ξεσηκωθούμε πάλι»: Προειδοποίηση Μουτζούρη για το μεταναστευτικό στα νησιά

admin

Στο πλευρό των επισκευαστών οχημάτων ο Κώστας Μουτζούρης

admin

Η πολιτική προστασία για τα νησιά μας θα πρέπει να γίνει προτεραιότητα στην πράξη

admin

Θωράκιση απέναντι στην κλιματική αλλαγή: Ξεκίνησαν έργα-κλειδιά  συνολικού 8,7 εκατ. ευρώ για το Βόρειο Αιγαίο

admin

Αναστασία Αντωνέλη: «Λάβαμε υποσχέσεις… Μένει να δούμε την υλοποίηση» μετά τη συνάντηση με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

admin

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Υπερδέσμευση για μη τεχνολογικές επιχειρήσεις

admin

Περιφερειακή Επιτροπή: Οι θέσεις της «Νέας Δυναμικής»

admin

«GaioVaigaio» – Το Βόρειο Αιγαίο προβάλλει τη δική του διατροφική ταυτότητα

admin

Μουτζούρης-Κυρατζής: “Με σχέδιο και μεθοδικότητα στηρίζουμε τη Σάμο” – Νέα έργα και κονδύλια

admin