18/04/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Απάτη με δήθεν επένδυση – Άρπαξαν 608.955 ευρώ και τα έκαναν κρυπτονομίσματα

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνίασε μια υπόθεση επενδυτικής απάτης μέσω διαδικτύου, με συνολική ζημία 608.955 ευρώ, που διαπράχθηκε από τον Απρίλιο του 2021 έως τον Μάρτιο του 2023. Θύμα της απάτης ήταν μια κάτοικος Χίου, ενώ δύο αλλοδαποί ηλικίας 35 και 27 ετών ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη.

Όλα ξεκίνησαν με μια καταγγελία σύμφωνα με την οποία άγνωστοι δράστες, υποδυόμενοι εκπροσώπους επενδυτικής εταιρείας, κατάφεραν να πείσουν το θύμα να εγκαταστήσει λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης στον υπολογιστή της. Με τη χρήση των προσωπικών της στοιχείων, δημιούργησαν λογαριασμούς σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και μετέφεραν εκεί τμηματικά τα χρήματα.

Η αστυνομική έρευνα με τη χρήση ανάλυσης χρηματοροών και ιχνηλάτησης συναλλαγών αποκάλυψε ότι μέρος των χρημάτων κατέληξε σε λογαριασμούς των δύο δραστών σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη φάση της προανακριτικής διαδικασίας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου

Related posts

Συνελήφθη ανήλικος αλλοδαπός στη Σάμο για απείθεια και εξύβριση

admin

Διανομή Ενημερωτικών Φυλλαδίων Οδικής Ασφάλειας στο Βόρειο Αιγαίο ενόψει του Πάσχα

admin

Πυθαγόρειο: Εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κροτίδες κοντά σε Εκκλησία

admin

17χρονος τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Σάμο – Ο οδηγός του Ι.Χ. εξαφανίστηκε

admin

Ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης, με πεζές περιπολίες, στην πόλη του Βαθέος στη Σάμο, ενόψει των εορτών του Πάσχα

admin

Ικαρία: 23 μετανάστες εντοπίστηκαν στην παραλία Αύλακα – Σε εξέλιξη επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένου

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές με πλαστά έγγραφα

admin

«Σεισίχθων 2025»: Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σάμου

admin

Σάμος: Ταυτοποιήθηκαν 9 άτομα για έκνομες ενέργειες στο Πυθαγόρειο – Εμπλέκονται τουλάχιστον άλλοι 2

admin