02/06/2026
Αστυνομικά - Λιμενικά

Ταυτοποιήθηκαν δύο άτομα για απάτη μέσω διαδικτύου στη Σάμο

Δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Σάμου για την εμπλοκή τους σε υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης με θύμα έναν κάτοικο του νησιού. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν χρήματα από τον παθόντα με πρόσχημα την πώληση ανταλλακτικών μοτοσικλέτας μέσω διαδικτυακής αγγελίας.

Η έρευνα των αστυνομικών αρχών οδήγησε στα ίχνη ενός 36χρονου και μιας 22χρονης, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή. Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου τέσσερις μήνες, όταν το θύμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν άνδρα για την αγορά των ανταλλακτικών. Ο άγνωστος τότε δράστης έπεισε τον αγοραστή να καταθέσει 70 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, χωρίς ωστόσο να παραδώσει ποτέ το εμπόρευμα.

Από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε ότι ο λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα ανήκει στην 22χρονη. Παράλληλα, η τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποιήθηκε για την εξαπάτηση ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού «αχυρανθρώπου», τακτική που χρησιμοποιείται συχνά για την απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων των δραστών. Η αστυνομική έρευνα κατάφερε τελικά να ταυτοποιήσει τον 36χρονο ως τον πραγματικό χρήστη του συγκεκριμένου τηλεφώνου.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

2.223 έλεγχοι για κράνος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο – 20 παραβάσεις στη Σάμο

Χασίς σε σακίδιο εντόπισαν αστυνομικοί στο Ηραίον

Κοκκάρι: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για υπέρβαση ορίου έντασης μουσικής

Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ένωση Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου

Στο 45% η υποστελέχωση της Αστυνομίας στη Σάμο – Πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας για άμεση ενίσχυση

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 77χρονη από τη θάλασσα στο Καραβόσταμο Ικαρίας