12.8 C
Σάμος
18/02/2025
Δήμος

Δημοπράτηση έργων 2 εκατομμυρίων ευρώ στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών

 

Δύο σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, δημοπρατήθηκαν χθες, Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2025, στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιληνιών. Τα έργα, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Αλληλεγγύης, στοχεύουν στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των υποδομών στην περιοχή.

Αναλυτικά πρόκειται για:

«Βελτίωση Υφιστάμενων Δρόμων Δήμου Ανατολικής Σάμου – Τ.Κ. Μυτιληνιών», με προϋπολογισμό 1.550.000 ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την ανακατασκευή της ασφαλτικής στρώσης στον δρόμο Μυτιληνιών – Μακροχώραφου (Αγ. Μαρκέλα – δρόμος προς ΧΥΤΑ) καθώς και την τσιμεντόστρωση της αγροτικής οδού Μυτιληνιοί – νέο ΚΥΤ μέσω της περιοχής “Στεφάνα”.

 

«Βελτίωση – Αποκατάσταση Οδοποιίας Κοινότητας Μυτιληνιών», με προϋπολογισμό 415.000 ευρώ.

Προβλέπεται η αποξήλωση της υπάρχουσας ασφαλτικής στρώσης, η ανακατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας, η εκ νέου ασφαλτόστρωση, η ανακατασκευή πεζοδρομίων και η κατασκευή φρεατίων ομβρίων στον κεντρικό δρόμο της κοινότητας.

Δηλώσεις Δημάρχου Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Πάρης Παπαγεωργίου, υπογράμμισε τη σημαντικότητα των έργων, δηλώνοντας:

«Πρόκειται για δύο παρεμβάσεις πολύ σημαντικές στους Μυτιληνιούς που φτάνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Το ένα έργο αφορά τον κεντρικό δρόμο της Κοινότητας, τα πεζοδρόμια, την κατασκευή φρεατίων και ασφαλτόστρωση. Πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην οδική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών. Το δεύτερο έργο αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει τους Μυτιληνιούς με τον ΧΥΤΑ, έναν δρόμο με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο όπου είναι απαραίτητη η βελτίωση της ασφάλειας».

 

Related posts

Ο Ευρωβουλευτής Μπελέρης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου

admin

Καρλοβασίτικο Καρναβάλι 2025: Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

admin

8ος Διεθνής Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

«ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο»: Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Αιολικά Πάρκα

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Κλειστές υπηρεσίες την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου λόγω απεργίας για τη δημόσια υγεία

admin

Απεργία για την Υγεία: Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Άμεση κατάσβεση πυρκαγιάς στη Μουρτερή Μαραθοκάμπου

admin

Η «ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο» στηρίζει δυναμικά την Πανσαμιακή κινητοποίηση για τη Δημόσια Υγεία

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για την Πανσαμιακή Κινητοποίηση για την Υγεία

admin