19.4 C
Σάμος
24/10/2024
Αστυνομικά - Λιμενικά

Εντοπισμός 38 αλλοδαπών και σύλληψη δύο διακινητών στη Σάμο

Σε ένα ακόμα περιστατικό παράνομης εισόδου στη χώρα, το Λιμενικό Σώμα προχώρησε στον εντοπισμό 38 αλλοδαπών και τη σύλληψη δύο διακινητών στη Σάμο, υπογραμμίζοντας το συνεχές πρόβλημα της παράνομης διακίνησης ανθρώπων στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα πνευστό ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας. Το σκάφος, κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα, προσέγγιζε τις ακτές της Σάμου από την Τουρκία, στη θαλάσσια περιοχή “Κοκκάρι”.

Άμεσα ξεκίνησε καταδίωξη από το ΠΑΘ, κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του πνευστού σκάφους. Στο σκάφος επέβαιναν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 20 ετών. Στη συνέχεια, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σάμου πραγματοποίησαν χερσαίες έρευνες στην περιοχή «Γαλάζιο», βορειοανατολικά της Σάμου, όπου εντόπισαν 38 αλλοδαπούς (27 άνδρες, 1 γυναίκα και 10 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Σάμου.

Από το Λιμεναρχείο της Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, αναγνωρίστηκαν ο 33χρονος και ο 20χρονος ως οι διακινητές των υπολοίπων και συνελήφθησαν για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/23 “Μεταφορά Υπηκόων Τρίτων Χωρών” και του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”. Το ταχύπλοο σκάφος καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας.

Related posts

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις στη Σάμο για την 28η Οκτωβρίου

admin

Σάμος: Ανήλικοι κατηγορούνται για απειλή και σωματική βλάβη

admin

Τροχαίο ατύχημα με τραυματίες στην Χερσαία Ζώνη Λιμένα Σάμου

admin

Τιμήθηκε η Ημέρα της Αστυνομίας και ο Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος

admin

Τροχαίο ατύχημα στο Καρλόβασι με δύο τραυματίες- Πλαστογραφία πιστοποιητικών από αλλοδαπή

admin

H ανακοίνωση του λιμενικού για τη μηχανική βλάβη του Dodekanisos Pride

admin

Εξιχνίαση υπόθεσης απάτης στη Σάμο

admin

Καταδίωξη και σύλληψη διακινητή στη Σάμο

admin

Σύλληψη 26χρονου για ναρκωτικά στο Λιμάνι Καρλοβασίου

admin