25 C
Σάμος
16/10/2024
Πολιτικά

Ευρεία Σύσκεψη με Υπουργό Υγείας για υγειονομικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Νομού Σάμου, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ των θεσμικών παραγόντων της Σάμου και του Υπουργού Υγείας, κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν επίσης ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ, κ. Ροιλός, και η Γενική Γραμματέας, κ. Λίλιαν Βιλδιρίδη. Από την πλευρά της Σάμου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου-Ικαρίας-Φούρνων, κ. Ε. Μαυρατζώτης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Πάρης Παπαγεωργίου, ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, κ. Παπαθεοφάνους, ο Δήμαρχος Ικαρίας, κ. Καρούτσος, και ο Δήμαρχος Φούρνων, κ. Δ. Καρύδης. Μαζί τους ήταν και ο προσωρινός Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, κ. Χατζηκωνσταντής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Δήμαρχοι και ο προσωρινός Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου ενημέρωσαν τον Υπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μονάδες υγείας του νομού. Οι Δήμαρχοι παρέδωσαν στον Υπουργό τα ομόφωνα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων.

Σχετικά με τα νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας, αποφασίστηκε η άμεση μαζική προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων. Ανακοινώθηκε επίσης ότι σε κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφεται σήμερα, ο Νομός Σάμου υπάγεται στην κατηγορία Α άγονων περιοχών. Αυτό συνεπάγεται την επιπλέον χορήγηση 300 ευρώ μηνιαίως σε όλους τους γιατρούς και 600 ευρώ μηνιαίως στους ειδικούς σε ειδικότητες που υπάρχει έλλειψη. Τα προνόμια αυτά ισχύουν και για τα κέντρα Υγείας.

Όσον αφορά το πρόβλημα έλλειψης αγροτικών ιατρών, σε συνδυασμό και με τα νέα οικονομικά κίνητρα, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες προκήρυξης. Ο Υπουργός ανακοίνωσε την άμεση έναρξη της διαδικασίας εγκατάστασης μαγνητικού τομογράφου και αιμοδυναμικής μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Related posts

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Γαϊτανής: Το κόμμα θα συνεχίσει πιο αγωνιστικά, δυναμικά και διεκδικητικά

admin

Άνετη επικράτηση Ανδρουλάκη στη Σαμο και στον β’ γύρο με 58,93%

admin

Σάμος: Άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

admin

Β’ γύρος εκλογών ανάδειξης ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ – Κίνημα Αλλαγής στις 13 Οκτωβρίου 2024

admin

682 φίλοι και μέλη του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στη Σάμο

admin

Εκλογές ΠαΣοΚ: Το αποτέλεσμα στο Πυθαγόρειο

admin

Αποτελέσματα ΚΙΝΑΛ ΠΑΣΟΚ σε Καρλόβασι και Μαραθόκαμπο

admin

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Το πρώτο αποτέλεσμα από το εκλογικό κέντρο του 1ου Γυμνασίου Βαθέος 

admin

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου για τις εσωκομματικές εκλογές

admin