26.1 C
Σάμος
08/07/2025
Σαμιακά

Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σάμο

Banner Samos24
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επίκεντρο των Λατρευτικών Εκδηλώσεων υπήρξε το Καρλόβασι της Σάμου όπου την παραμονή της Μεγάλης Εορτής, τελέσθηκε στο πνευματικό κέντρο ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά των Εγκωμίων της Παναγίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ευσεβίου.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η λιτάνευση του Επιταφίου στη πόλη των Καρλοβασίων, μια λατρευτική ιδιομορφία που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.
Η τελετή συγκέντρωσε πλήθος πιστών από όλη τη Σάμο, καθώς και επισκεπτών, που κατέκλυσαν το Καρλόβασι.

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε στο Ιερό Μετόχιο της Παναγίας του Κότσικα στη Σάμο για να παρακολουθήσει τον πανηγυρικό εσπερινό. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, καθώς εψάλησαν τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου και πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας.

Οι ψαλμωδίες και τα εγκώμια αντήχησαν στον ιερό χώρο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πνευματικότητας και θρησκευτικής κατάνυξης.

Η λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας ήταν το αποκορύφωμα της βραδιάς. Η εικόνα μεταφέρθηκε με ευλάβεια και συνοδεία από τους πιστούς, οι οποίοι ακολούθησαν τη διαδρομή με αναμμένα κεριά .

Το Ιερό Μετόχιο της Παναγίας του Κότσικα αποτελεί έναν σημαντικό θρησκευτικό χώρο για την περιοχή της Σάμου και κάθε χρόνο προσελκύει πλήθος πιστών κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου.

Η φετινή συμμετοχή απέδειξε για μία ακόμη φορά την αμετάβλητη πίστη και αφοσίωση των ανθρώπων προς την Παναγία.

Related posts

Δρ. Χριστίνα Δαρβίρη: Ομιλία για τον Πυθαγόρα και την Αυτογνωσία στον Μαραθόκαμπο

admin

Υλοποίση Προγράμματος Erasmus+ από το 2ο Πειραματικό Δημ. Σχ. Σάμου

admin

Η Σάμος γέφυρα γνώσης και διεθνούς συνεργασίας: Φοιτητές του εξωτερικού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

admin

Η αντίδραση του Γιάννη Μάρκου στην παραίτηση του προέδρου των Κουμαίικων

admin

Σωματείο Τουρισμού – Επισιτισμού Σάμου: Καμία εργασία σε εξοντωτικές θερμοκρασίες!

admin

Σάμος: Υποχρεωτική παύση εργασιών σε εξωτερικού χώρους και Delivery λόγω καύσωνα τη Δευτέρα

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στην παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης – Ανακοινώσεις Υπ. Πολιτισμού

admin

Βόλτα με ουρές που λυγίζουν καρδιές!

admin

Κλήσεις για καταθέσεις σε Δήμαρχο και Συμβούλους για την κεραία κινητής τηλεφωνίας στα Ρεματαίικα Πλατάνου Σάμου

admin