25 C
Σάμος
16/10/2024
Σαμιακά

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου στη Συγκέντρωση των Υγειονομικών στις 17 Οκτωβρίου

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους και πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των υγειονομικών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι έξω από τα Νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας. Στην ανακοίνωσή τους, τονίζει την υποστήριξή του στην απεργιακή κινητοποίηση των υγειονομικών, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει οι ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ.

Οι αιτίες της κινητοποίησης επικεντρώνονται στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας της χώρας, αλλά και στις αντίξοες συνθήκες εργασίας των επαγγελματιών υγείας όπως γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει ότι ο αγώνας αυτός αφορά όχι μόνο τους υγειονομικούς αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, όπως αποδείχθηκε με τη μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση της 28ης Αυγούστου σε Σάμο και Ικαρία.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα νοσοκομεία, στην υπολειτουργία κρίσιμων κλινικών όπως η Παιδιατρική και η ΜΕΘ, καθώς και στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του ΕΣΥ. Το Εργατικό Κέντρο καλεί σε άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με μόνιμο προσωπικό και σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ τονίζει την ανάγκη για προσλήψεις, αύξηση μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Κλείνοντας, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε μαζική συμμετοχή στις επερχόμενες κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν υγεία υψηλού επιπέδου.

Related posts

Κυκλική πεζοπορία από το Ποτάμι στο Βούισμα

admin

Παρέμβαση της Ιεράς Μητροπόλεως για το Αεροδρόμιο Σάμου

admin

Το «Πυθαγόρειο» Γενικό Λύκειο Σάμου διακρίνεται στο 12ο Διανησιωτικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Μαθητικών ομάδων

admin

Τα ολόχρυσα μοσχάτα κρασιά απέσπασαν και φέτος 10 ΧΡΥΣΑ και ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΥΣΑ βραβεία

admin

Δυο μητέρες καταγγέλλουν γυμνασιάρχη σε νησί που παρενοχλούσε τα 13χρονα αγόρια τους

admin

Δύο Σαμιώτες στην Κορυφή του Ολύμπου!!

admin

Η Σάμος χωρίς Αεροδρόμιο για 20 ημέρες – Οι παρεμβάσεις Στεφανάδη

admin

Δύο ιδιώτες παιδίατροι αναζητά το Γ.Ν. Σάμου για εφημερίες

admin

Συμμετοχή του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου στη Πανελλαδική – Πανυγειονομική 24ωρη Απεργία

admin