16/10/2026
Περιφερειακά

Νέα προγράμματα εντάσσονται στο Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021-27

fOTOGRFIA KONSTANTINOU MOYTZOYRI

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ανακοίνωσε σήμερα την ένταξη νέων προγραμμάτων στο Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021-27 (ΕΣΠΑ), συνολικής δημοσίας δαπάνης άνω των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Τα προγράμματα αυτά αναμένεται να βελτιώσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες στην περιοχή, παρέχοντας σημαντικά οφέλη στους κατοίκους και τις κοινότητες.

Συλλογή και Μεταφορά Λυμάτων Οικισμού Μυτιληνιών στη ΜΕΛ Χώρας – Αναβάθμιση ΜΕΛ Χώρας (Β’ Φάση)

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά τη συλλογή και μεταφορά λυμάτων του οικισμού Μυτιληνιών στη ΜΕΛ Χώρας, καθώς και την αναβάθμιση της ΜΕΛ Χώρας στη δεύτερη φάση του έργου. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 3.583.801,49 ευρώ.

Προώθηση και Υποστήριξη Παιδιών για την Ένταξή τους στην Προσχολική Εκπαίδευση και Πρόσβαση σε Υπηρεσίες Δημιουργικής Απασχόλησης

Το δεύτερο πρόγραμμα επικεντρώνεται στην υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και στην πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στο Βόρειο Αιγαίο για το σχολικό έτος 2024-2025. Η συνολική δημόσια δαπάνη για αυτό το πρόγραμμα ανέρχεται σε 2.664.864,00 ευρώ.

Πρόσκληση για Υποβολή Προτάσεων

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την πρόσκληση για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης για τη δράση «Βελτίωση, Αναβάθμιση, Επέκταση ή/και Ανέγερση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Αυτή η δράση στοχεύει στη βελτίωση των εκπαιδευτικών υποδομών, παρέχοντας καλύτερες συνθήκες μάθησης για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προσθέστε το samos24 στις προτιμώμενες πηγές της Google

Διαβάστε Επίσης

Καλτάκης: «Η Σάμος δεν είναι αποθήκη της χώρας», απαιτεί άμεση απομάκρυνση των μεταναστών

Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου 2026

Παρουσία των νησιών του Βορείου Αιγαίου στη γαστρονομική έκθεση «Piraeus Taste Fair 2026»

«Νέα Δυναμική»: Να έρθει στο Περιφερειακό Συμβούλιο η γραμμή των νησιών με τον Βόλο

Αύξηση των Τούρκων επισκεπτών στο Βόρειο Αιγαίο μέσω της Visa Express και της τουριστικής προβολής

Άγιος Κωνσταντίνος: Κατεδαφίζεται ετοιμόρροπο κτίριο, από την παραλιακή η κυκλοφορία