25 C
Σάμος
04/07/2025
Σαμιακά

Ο Δήμος Περιστερίου τιμά τον Καθηγητή Μανόλη Βαρβούνη

Banner Samos24

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του, ο Δήμος Περιστερίου διοργάνωσε εκδήλωση στο «Θέατρο Πολιτών», τιμώντας εξέχουσες προσωπικότητες της τοπικής κοινότητας για την συμβολή τους στη φυσιογνωμία και τη ζωή του Περιστερίου.

Ανάμεσα στους τιμηθέντες, ξεχώρισε ο Καθηγητής Λαογραφίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Μανόλης Γερ. Βαρβούνης, ο οποίος έλαβε την Τιμητική Πλακέτα και το Μετάλλιο Ευποΐας του Δήμου από τον Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη. Ο Δήμαρχος αναγνώρισε την επιστημονική και κοινωνική προσφορά του καθηγητή, αναφερόμενος στη συμβολή του στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όπου διδάσκει και προεδρεύει της Επιστημονικής Επιτροπής.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε επίσης στη συνεργασία του Βαρβούνη με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Μητροπολιτικής Βιβλιοθήκης, καθώς και στις δράσεις του για την οργάνωση διαλέξεων με διεθνείς συμμετοχές.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου, Γρηγόριος, παρέδωσε την πλακέτα στον καθηγητή, ενισχύοντας τον σύνδεσμο μεταξύ Δήμου και Εκκλησίας στα πολιτιστικά και επιστημονικά θέματα της πόλης.

Ο Μανόλης Βαρβούνης, αντιφωνώντας, ευχαρίστησε θερμά και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την προσφορά του στον Δήμο και τους κατοίκους της πόλης με όλες τις δυνάμεις του.

Related posts

Παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό Σχέδιο των 1,038 δισ. € για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους!

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου:Αγωνιστική «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο

admin

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin