23.9 C
Σάμος
05/06/2025
Δήμος

Παρέμβαση Δημάρχου Δυτικής Σάμου προς τον αρχηγό του ΛΣ για τη παράνομη δραστηριότητα Τουρκικών Αλιευτικών στη Σάμο

Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, απέστειλε αναφορά προς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σχετικά με την αυξανόμενη δραστηριότητα τουρκικών αλιευτικών σκαφών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στην αναφορά του, ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό, επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη προερχόμενα από την Τουρκία ασκούν αλιευτική δραστηριότητα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Η προσέγγιση αυτών των σκαφών στις ακτές της νοτιοδυτικής Σάμου, και συγκεκριμένα προς τον δίαυλο Φούρνων και αντίστροφα, πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση και σε απόσταση έως 0,27 μιλίων από την ελληνική ακτογραμμή.

Ο αριθμός των αλιευτικών σκαφών που συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες υπερβαίνει τα 25, και οι πλόες τους πραγματοποιούνται χωρίς την απαραίτητη αστυνόμευση από τις τοπικές Λιμενικές Αρχές.

Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι γίνεται χρήση απαγορευμένων αλιευτικών εργαλείων, καταστρέφοντας τα λιβάδια ποσειδωνίας των θαλασσών και εξαντλώντας το αλιευτικό απόθεμα της περιοχής. Ζητά άμεσα μέτρα αστυνόμευσης και προστασίας των παράκτιων θαλασσίων αλιευτικών πεδίων, καθώς και ενέργειες για την αποτροπή της προσέγγισης ξένων αλιευτικών σκαφών από χώρες που δεν αναγνωρίζουν το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο αλιείας και αμφισβητούν με τις δράσεις τους την ελληνική κυριαρχία στην παράκτια θαλάσσια ζώνη του νησιού.

Related posts

Εξελίξεις στο θέμα των Ανεμογεννητριών στην Ανατολική Σάμο: Ενημέρωση από την ΑΝΑΣΑ μετά τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη συνεδρίαση του ΔΣ Ανατολικής Σάμου

admin

Μπορεί Αντιδήμαρχος Οικονομικών να είναι ταυτόχρονα και συμβασιούχος υπάλληλος;

admin

Καθυστερήσεις και αστοχίες στο έργο οδοποιίας 1,33 εκατ. – Η ΑΝΑ.Σ.Α. καλεί τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της

admin

Πώς μπορούν οι σύγχρονες επεμβάσεις αισθητικής να αναδείξουν τη θηλυκότητά σας

admin

Ο Μάκης Βορίδης ενέκρινε 1,5 εκατ. ευρώ για το αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Ισιδώρου Σάμου.

admin

“Ανατροπή”: Επιτυχία στους εξεταζόμενους των Πανελλαδικών εξετάσεων

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις

admin

Μήνυμα Δημάρχου Δυτικής Σάμου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

admin