13/10/2024
Σαμιακά

Πορεία αλληλεγγύης από την Τοπική Επιτροπή του ΚΚΕ

Η Τοπική Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης 1 Οκτωβρίου πικετοφορία αλληλεγγύης προς τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημαρχείου της Σάμου και στη συνέχεια κινήθηκαν στους εμπορικούς πεζόδρoμους της πόλης. Η πορεία κατευθύνθηκε προς την Πλατεία Πυθαγόρα, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του 1ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αλιείας με φελλό, που διεξάγεται στη Σάμο.

Η κινητοποίηση αυτή αποτέλεσε μια πρώτη άμεση απάντηση στην εισβολή του Ισραήλ στο Λίβανο, γεγονός που πυροδότησε την αντίδραση του Ιράν και έθεσε την περιοχή σε τροχιά γενικευμένου πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες και διαστάσεις.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ με πανό και πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «ΣΤΟΠ στο Ισραήλ το κράτος – τρομοκράτη», «Αλληλεγγύη στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου», «ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στηρίζουν το κράτος – δολοφόνο», «ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Ελλ. Λύση, συνυπεύθυνοι της σφαγής στη Μέση Ανατολή», «Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο», «Έξω οι βάσεις του Θανάτου, έξω από ΝΑΤΟ – Ε.Ε», και με φωνές ανάλογων συνθημάτων, ενημέρωναν το λαό για τις επικίνδυνες εξελίξεις και καλούσαν στην επόμενη κινητοποίηση.

Η επόμενη κινητοποίηση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 5:30 το απόγευμα στην Πλατεία Πυθαγόρα και διοργανώνεται από την Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ, με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού από τη ναζιστική και φασιστική κατοχή.

Η προγραμματισμένη εκδήλωση παίρνει πλέον αντικειμενικά χαρακτηριστικά αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου και προς αυτήν την κατεύθυνση οι οργανώσεις του Κόμματος πραγματοποιούν περιοδείες με το κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Related posts

Θλίψη για την απώλεια του Νίκου Χατζημανωλή

admin

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin

Δωρεάν μαζικές στειρώσεις στους Δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin