13/10/2024
Σαμιακά

Σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου

Ανησυχία έχει προκληθεί στον σύλλογο γονέων του Δημοτικού Σχολείου Πύργου λόγω σημαντικών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Το σχολείο εξυπηρετεί τους μαθητές με μόλις δύο δασκάλους, μία δασκάλα αγγλικών που διδάσκει δύο ώρες την εβδομάδα και έναν γυμναστή που καλύπτει τρεις ώρες την εβδομάδα. Αυτή η περιορισμένη στελέχωση δεν επαρκεί για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών, με αποτέλεσμα οι μαθητές να παρακολουθούν μόνο πέντε ώρες μάθημα δύο φορές την εβδομάδα, αντί για τις έξι ώρες που είναι ο κανόνας στα περισσότερα σχολεία.

Ο σύλλογος γονέων έχει κινητοποιηθεί για την επίλυση της κατάστασης, ενώ οι δάσκαλοι έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση πέντε ωρών υπερωριακής διδασκαλίας. Παρά τις προσπάθειές τους, η απάντηση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ήταν αρνητική, επικαλούμενη την έλλειψη απαιτούμενης έγκρισης για την πραγματοποίηση των επιπλέον διδακτικών ωρών.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε στους γονείς, οι δάσκαλοι ενημέρωσαν ότι τα παιδιά θα σχολάσουν στις 11:45 την Παρασκευή, γεγονός που επηρεάζει άμεσα τη λειτουργία του ολοήμερου σχολείου.

Οι γονείς ζητούν άμεση αξιολόγηση του προβλήματος, ώστε να αντιμετωπίζονται τα παιδιά ισότιμα. Δεν απαιτούν επιπλέον ξένη γλώσσα, δάσκαλο πληροφορικής ή δάσκαλο εικαστικών, αλλά απλώς την κάλυψη των έξι ωρών διδασκαλίας, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει ολοήμερο στο σχολείο.

Related posts

Ο Σαμιώτης Κωνσταντίνος Σεβαστάκης κέρδισε τον Πρόλογο στο Geraneia Xtreme Enduro των Αγίων Θεοδώρων

admin

Θλίψη για την απώλεια του Νίκου Χατζημανωλή

admin

Προκήρυξη 6 θέσεων Ιατρών για το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Σάμος: Ημερίδα για πρόληψη φαινομένων βίας στα σχολεία – Ομιλία Γ. Νικολαΐδη

admin

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου για την κινητοποίηση της 9ης Οκτώβρη στο Καρλόβασι

admin

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

admin

Εορτασμός 40ής επετείου από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Στη Β’ φάση ο διαγωνισμός του ΑΔΜΗΕ για τα υποβρύχια καλώδια δωδεκανήσων και ΒΑ Αιγαίου

admin

Η Σάμος χωρίς αεροδρόμιο για 20 ημέρες λόγω έργων- Τι απαντά η Fraport Greece

admin