22.8 C
Σάμος
17/10/2024
Δήμος

Συγχωνεύσεις Τμημάτων σε Σχολεία της Σάμου

Η Σύμπραξη Προοδευτικών Πολιτών Δυτικής Σάμου εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία της περιοχής. Η δημοτική παράταξη τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία έκπτωση σε θέματα ασφάλειας των μαθητών.

“Με το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς αντιληφθήκαμε έκπληκτοι ότι από το μπαράζ συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων που πραγματοποιείται σε όλη την Πατρίδα δε γλίτωσε ούτε η σεισμόπληκτη και ακόμα χαρακτηρισμένη επίσημα «σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης» Σάμος.

Η επιμονή του Υπουργείου Παιδείας στα πλαίσια του «εξορθολογισμού» να δημιουργεί τμήματα 27 μαθητών μας δημιούργησε εύλογα το ερώτημα πόσο ασφαλείς είναι άραγε οι μαθητές όταν στοιβάζονται σε μια μικρή αίθουσα διδασκαλίας, ειδικά σε κάποια περίπτωση έκτακτης ανάγκης(π.χ. σεισμός).

Το Προεδρικό Διάταγμα 41 του 2018 (που υπάρχει δημοσιευμένο στο ΦΕΚ 80, τεύχος Α, 7 τουΜάη του 2018, Κανονισμός Πυροπροστασίας Δημόσιων Κτιρίων, Πίνακας 3, σελίδα 7833

https://www.elinyae.gr/ethniki-nomothesia/pd-412018-fek-80a-752018) καθορίζει σαφώς ότι το

όριο ασφαλείας είναι

1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα δαπέδου

Αναρωτιόμαστε λοιπόν κατά πόσο έχει τηρηθεί αυτό το όριο ασφαλείας μετά τις συγχωνεύσεις των τμημάτων 27 μαθητών ειδικά όταν αυτοί κάνουν μάθημα σε μικρές αίθουσες διδασκαλίας (ΓΕΛ Καρλοβάσου) ή σε προκάτ κατασκευές (Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου).

Επειδή η ασφάλεια των μαθητών είναι για εμάς απλά ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ καθώς αυτοίαποτελούν την ελπίδα και το μέλλον τούτου του τόπου καλούμε τον Δήμο Δυτικής Σάμου αλλά καιτους επικεφαλής των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων να υπογράψουν μαζί μας κείμενο με το οποίο απαιτούμε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου να μην προχωρήσει σε συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων ή και αν αυτό γίνει να γίνει με πολλή προσοχή ώστε να εξασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση το όριο ασφάλειας 1 άτομο ανά 2 τετραγωνικά μέτρα.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ”

Related posts

Η ΑΝΑ.Σ.Α για την ολοκλήρωση έργου αντικατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Αναβάθμιση του Γηπέδου Χώρας με χρηματοδότηση 200.000 Ευρώ

admin

Παπαθεοφάνους: Αγωνιζόμαστε για έναν πιο δυνατό και φωτεινό Δήμο

admin

Χρηματοδότηση έργου παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου

admin

Η ΑΝΑΣΑ για τη Σάμο για την εκτέλεση του έργου “Βελτίωση-αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος”

admin

“Ηχηρό Όχι στις Συγχωνεύσεις Σχολείων από τη Δυτική Σάμο”

admin

Εντάχθηκε το Πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Αυτοψία για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Δειγματοληψίες νερού σε Σχολεία Δυτικής Σάμου – Δείτε τα αποτελέσματα

admin