22/08/2026
Σαμιακά

Άμεσοι οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της ευδεμίδας

Άμεσοι οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της ευδεμίδας

Ειδοποιούνται οι αμπελοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις περιοχές:

Ηραίον, Κάμπος Χώρας , Μεσόκαμπος, Κοκκάρι, Κάμπος Βουρλιωτών, Τσαρλύ, Παλιοχώρι , Άγ. Κωνσταντίνο μέχρι Λογαράδες,Κουρούντερε να ψεκάσουν  από σήμερα και μέχρι δύο μέρες το αργότερο, για αντιμετώπιση της ευδεμίδας ( σαπίλας )με Onore ή άλλο εντομοκτόνο που να περιέχει την ίδια δραστική ουσία (methoxyfenozide 24%) .

Οι βιοκαλλιεργητές που έχουν αμπέλια στις παραπάνω περιοχές πρέπει να χρησιμοποιήσουν αποκλειστικά τα σκευάσματα Βακίλου Θουριγγίας (Αγκρί, Μπακτοσπεϊνη, Μπακτεσίν)  κάνοντας τον πρώτο ψεκασμό ή σκόνισμα σε πέντε μέρες  από σήμερα και επανάληψη σε 10 – 15 μέρες.

Κατά τις επεμβάσεις πρέπει να βρέχονται ή να σκονίζονται σχολαστικά τα σταφύλια και μπορεί, να συνδυαστούν με σκευάσματα για ωίδιο.

Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται άλλα εντομοκτόνα εκτός των προτεινόμενων γιατί υπάρχει κίνδυνος υπολειμμάτων στο προϊόν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί να απευθύνονται στους Γεωπόνους της ΕΟΣΣ στα τηλέφωνα  22730-87510 και  2273035760.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Ξανά «σκηνικό Ιουνίου» στη Σάμο: Μετανάστες από την Κρήτη φτάνουν την Κυριακή στο Μαλαγάρι

Η επετειακή Aegean Regatta φτάνει στη Σάμο με 70 σκάφη και αγώνα παραδοσιακών σκαφών

Νέο Χωροταξικό για τις ΑΠΕ: Τι αλλάζει για τη Σάμο

Φούρνοι: Παλικαρίσια σήκωσε το φέρετρο του Δημήτρη Καρύδη ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, συνοδοιπόρος του και στην ασθένεια

Συγκίνηση στους Φούρνους: Με κόρνες καϊκιών, πλοίων και καπνογόνα αποχαιρέτησαν τον δήμαρχο Δημήτρη Καρύδη

Στα σκαριά ξενώνας φιλοξενίας για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ανατολική Σάμο μέσω του LEADER