15/10/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Αγαθονήσι: Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή και 19 διασώθηκαν έπειτα από ναυάγιο

Μία νεκρή γυναίκα και 18 διασωθέντες είναι ο απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε μετά την ανατροπή λέμβου με αλλοδαπoύς, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου, το πρωί της Παρασκευής (17/11).

Το Λιμενικό Σώμα.

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεκαεννέα αλλοδαπών και περισυλλογή μίας σορού γυναίκας πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από τον ευρωπαΐκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης ”112” για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσως για την περιοχή απέπλευσαν δύο Περιπολικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιπρόσθετα, δεσμεύτηκε και το Φ/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΚΑΡΙΕΡ 1” Ν.Π. 12640 για παροχή συνδρομής.

Έξι άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, ενώ δώδεκα από τους διασωθέντες εντοπίστηκαν στην ημιβυθισμένη λέμβο. Το Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε και ανέσυρε μία γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της. Επιπρόσθετα, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, εντοπίστηκε σώα μία ακόμη γυναίκα, την οποία περισυνέλεξε Τουρκική Ακταιωρός και στη συνέχεια την παρέδωσε στο δεύτερο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου Σάμου και από εκεί στο ΚΕΔΝ Σάμου. Η γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου του Λιμεναρχείου Σάμου.

Related posts

23χρονος έπιασε το τιμόνι παρά την αφαίρεση της άδειάς του στη Σάμο

admin

Εντοπισμός 16 αλλοδαπών, ανάσυρση 2 σορών και σύλληψη 3 αλλοδαπών διακινητών στη Ρόδο

admin

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

admin

Σάμος: Όλο και περισσότεροι φορούν κράνος – Θετικά μηνύματα από τους ελέγχους της Τροχαίας

admin

Σύλληψη 2 ημεδαπών στη Σάμο, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

admin

Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη στη θαλάσσια περιοχή Γαλάζιο

admin

Σάμος: Συνελήφθη 21χρονος για ληστεία στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή

admin

Δύο διακομιδές από Πάτμο και Φούρνους στη Σάμο

admin

29 παραβάσεις για κράνος στη Σάμο, Λέσβο και Χίο – Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Τροχαίας

admin