25 C
Σάμος
04/07/2025
Σαμιακά

Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού: Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος στην Μητρόπολη Σάμου

Banner Samos24

Την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Σάμου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος, η οποία τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Σάμου. Η παράδοση αυτή αποτελεί αντιδάνειο που έφτασε στη Σάμο από τους πολυάριθμους Σαμίους κληρικούς οι οποίοι διακόνησαν κατά καιρούς στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, συμπεριλαμβανομένων πέντε Πατριαρχών.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος επικεντρώθηκε στη σημασία της ταπείνωσης, όπως την υπέδειξε ο ίδιος ο Χριστός και την κληροδότησε ως αναγκαίο τρόπο ζωής για την Εκκλησία. Στην τελετή παρευρέθηκαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού, καθώς και πλήθος πιστών.

Η Ακολουθία του Ιερού Νιπτήρος αποτελεί σημαντικό μέρος των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και συμβολίζει την ταπείνωση και τη διακονία, αξίες που ο Χριστός δίδαξε με το παράδειγμά Του. Η τέλεσή της στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού Σάμου αποτελεί έκφραση της πλούσιας πνευματικής παράδοσης του νησιού και των δεσμών του με τα Ιεροσόλυμα.

Related posts

Παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό Σχέδιο των 1,038 δισ. € για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους!

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου:Αγωνιστική «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο

admin

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin