Οι 789 υπογραφές πολιτών και παραγωγών για τις ζημιές από αγριόχοιρους κατατέθηκαν την Τετάρτη 17 Ιουνίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου από τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο, που ζητά άμεσες παρεμβάσεις. Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι οι ζημιές σε καλλιέργειες και η πίεση στον πρωτογενή τομέα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.
Σε δήλωσή του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σάμου, ο πρόεδρος του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου κ. Γιώργος Λάφης ανέφερε ότι η κατάθεση των υπογραφών αποτελεί μία ακόμη προσπάθεια ανάδειξης ενός προβλήματος που, όπως είπε, παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια.
«Σήμερα ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος κατέθεσε τις υπογραφές στην Εισαγγελία για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τα αγριογούρουνα. Οι αρμόδιοι όλα αυτά τα χρόνια έδειξαν αισθητά την απουσία τους. Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λάφης υποστήριξε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και επηρεάζει άμεσα την επιβίωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νησιού.
«Είμαστε εδώ για να πιέσουμε ώστε να δοθεί λύση σε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ο πρωτογενής τομέας κάθε μέρα φθίνει και διαλύεται. Η λύση έπρεπε να έχει δοθεί χθες», τόνισε.
Παράλληλα, προανήγγειλε νέες πρωτοβουλίες από τον Σύλλογο το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις και οι πιέσεις προς κάθε αρμόδια αρχή.
«Ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος θα πάρει και άλλες πρωτοβουλίες και θα πιέσει όσο περισσότερο γίνεται για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Σάμου. Θα παλέψουμε για να μείνουμε στα χωράφια και στα χωριά μας, να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας και να επιβιώσουμε από τη δουλειά μας», ανέφερε.
