6.1 C
Σάμος
12/02/2025
Σαμιακά

Ανακαλύπτοντας τη Σάμο: Το πρώτο μέρος του ταξιδιού με τον Τάσο Δούση

Oι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Σάμο – Μέρος 1ο

Η εκπομπή “ΕΙΚΟΝΕΣ” με τον Τάσο Δούση μας μεταφέρει σε ένα από τα πιο γραφικά και καταπράσινα νησιά της Ελλάδας, τη Σάμο. Το ταξίδι τους αποκαλύπτει την ιστορία, την ομορφιά και τον πολιτισμό αυτού του μοναδικού προορισμού.

Η ομάδα επισκέπτεται την πόλη της Σάμου, γνωστή και ως Κάτω Βαθύ, τονίζοντας τα σημαντικά αξιοθέατα που την καθιστούν ξεχωριστή. Ακολουθεί μια περιήγηση στην πλατεία Πυθαγόρα, ένα πολυσύχναστο σημείο με ιστορική σημασία, καθώς και στον ναό του Αγίου Νικολάου, τον πολιούχο της πόλης. Δεν παραλείπουν να επισκεφθούν το εκκλησάκι της Αγίας Κάρας, το οποίο είναι διακοσμημένο με μοναδικές τοιχογραφίες που εντυπωσιάζουν τους επισκέπτες.

Η περιήγηση συνεχίζεται στον παραδοσιακό οικισμό Άνω Βαθύ, όπου οι καλοδιατηρημένες κατοικίες αναδεικνύουν τη γοητεία και την αρχιτεκτονική του παρελθόντος.

Στο Πυθαγόρειο, η ομάδα “ΕΙΚΟΝΕΣ” εξερευνά τον αρχαιολογικό πλούτο του τόπου. Επισκέπτονται τη Μονή Σπηλιανής και το γραφικό στενάκι Blue Street, προσφέροντας μια ματιά στην ιστορία και την παράδοση της περιοχής.

Ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη της Σάμου είναι το ψαροχώρι Ποσειδώνιο. Η ομορφιά του χωριού και η ηρεμία που προσφέρει το καθιστούν ιδανικό προορισμό για χαλάρωση. Η παραλία Ψιλή Άμμος, διάσημη για τα ρηχά νερά και την υπέροχη άμμο της, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για κολύμπι και ηλιοθεραπεία.

Ο Τάσος Δούσης και η ομάδα του δεν παραλείπουν να προτείνουν μοναδικά σημεία για να απολαύσουμε τον καφέ, το φαγητό και το ποτό μας. Οι προτάσεις τους περιλαμβάνουν παραδοσιακά καφενεία, εστιατόρια με τοπική κουζίνα και μπαρ με θέα στη θάλασσα, εξασφαλίζοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία στη Σάμο.

Related posts

Ασθενής σεισμός 3,6 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Μεταφέρεται στη Σάμο η Βάση Ετοιμότητας – Επιφυλακής Αεροδιακομιδών Καβάλας

admin

Ενεργοποίηση πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων υποψηφίων λοιπού, πλην ιατρών, επικουρικού προσωπικού

admin

Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν Σάμου: Από τις 10 Φεβρουαρίου έως το τέλος του μήνα χωρίς Εφημερεύοντα Παθολόγο

admin

21 Φεβρουαρίου Καρλόβασι : Τιμητική εκδήλωση για τους Αποφοίτους της Σχολής Θετικών και Πολυτεχνικών Επιστημών

admin

Σε στάδιο αδειοδότησης 52 βιομηχανικού μεγέθους Ανεμογεννητριών στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Η Σάμος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού EMITT 2025 στην Κωνσταντινούπολη

admin

Λαμπρός Εσπερινός για την Εορτή του Αγίου Χαραλάμπους στη Σάμο

admin

Απεργία 12 Φεβρουαρίου – Ο Σύλλογος Εστίασης Σάμου κλείνει τα καταστήματα

admin