16/09/2025
Δήμος

Αναστέλλεται η κινητοποίηση στου Ζερβού

Την αναστολή της κινητοποίησης του Δήμου Ανατολικής Σάμου, στην είσοδο του υπό κατασκευή κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στη θέση Ζερβού, μετά από 10 ημέρες, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Επίσης, το σώμα εξουσιοδότησε τον δήμαρχο κ.Γ. Στάντζο, να ζητήσει από την κυβέρνηση την ανάκληση της υπουργικής απόφασης της επίταξης των 216 στρεμμάτων που ανοίκουν σε κατοίκους, την άμεση αποσυμφόρηση από πρόσφυγες και μετανάστες με ταυτόχρονο  κλείσιμο του ΚΥΤ στο Βαθύ,με γραπτές εγγυήσεις και με χρονοδιάγραμμα, μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Τέλος, αποφασίστηκε το ΚΥΤ στη περιοχή του  Ζερβού να έχει χωρητικότητα 1300 ατόμων.

Κατά ψήφισε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου.

Στη συνέχεια, στο χώρο της κινητοποίησης στου Ζερβού, μετέβη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, για να ανακοινώσει στους κατοίκους ότι θα εκτελέσει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η αντίδραση των κατοίκων στο άκουσμα της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου ήταν έντονη, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από το μπλοκ.

 

Related posts

Νέα σχολική χρονιά: Τι μήνυμα στέλνουν οι Δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Δυτική Σάμος: Έκκληση για άμεση απομάκρυνση παράνομων αφισών – Έρχονται νόμιμοι χώροι αφισοκόλλησης

admin

ΚΚΕ Σάμου: «Καταγγέλλουμε τη συμμετοχή του Δήμου Ανατολικής Σάμου στη Διεθνή Μέρα ΝΑΤΟ»

admin

Αίτημα για ενημέρωση και ειδική συνεδρίαση σχετικά με τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

admin

Μαρνέζος: «Χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου Καρλοβάσου»

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Στους 6 κορυφαίους της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024

admin

Διάκριση για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

admin

«ΑΝΑ.Σ.Α.: Αίτημα έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Αν. Σάμου

admin

Καστανιά: Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες της Δυτικής Σάμου

admin