21.1 C
Σάμος
21/05/2025
Σαμιακά

Δυσάρεστη εξέλιξη για τους διασώστες του Τομέα ΕΚΑΒ Σάμου

Μια απρόσμενη και ανεπιθύμητη απόφαση από την διοίκηση του Γηροκομείου Σάμου έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους κόλπους του ΕΚΑΒ στο νησί. Το γηροκομείο, το οποίο εδώ και χρόνια παραχωρούσε ένα δωμάτιο για τη διαμονή των διασωστών που έρχονταν από άλλες περιοχές της Ελλάδας για ενίσχυση, αιφνιδίως αποφάσισε να διακόψει αυτή την πρακτική.

Αυτή η εξέλιξη έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς θεωρείται ότι θέτει σε κίνδυνο την επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Σάμο, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, όταν οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής κίνησης. Η παραχώρηση του δωματίου αποτελούσε ένα σημαντικό κίνητρο για τους διασώστες από άλλες περιοχές να έρθουν στο νησί και να συνδράμουν στο έργο του τοπικού ΕΚΑΒ.

Αυτή η έλλειψη κινήτρου αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά το ενδιαφέρον των διασωστών, με αποτέλεσμα ενδεχόμενες ελλείψεις προσωπικού και δυσχέρειες στην ανταπόκριση στα περιστατικά. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η παραμονή των διασωστών στο δωμάτιο του γηροκομείου, η οποία διαρκεί περίπου για ένα μήνα, δεν εμποδίζει σε καμία περίπτωση τη λειτουργία του ιδρύματος ούτε την μέριμνα των ηλικιωμένων.

Σε μια συγκυρία όπου η Σάμος αντιμετωπίζει αυξημένες προκλήσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, είναι επιβεβλημένο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν και να υποστηρίξουν τις ακάματες προσπάθειες του ΕΚΑΒ. Η παραχώρηση ενός δωματίου για τη διαμονή των ενισχυτικών διασωστών αποτελεί μια φαινομενικά μικρή αλλά ουσιαστική χειρονομία που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η λογική και θα βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση προς όφελος της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών της Σάμου. Η αλληλεγγύη και η κοινωνική προσφορά πρέπει να υπερισχύσουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Related posts

Στ. Θωμασούλη για τις Δωρεάν Εξετάσεις στη Σάμο: “Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ζήτηση” – Λίγα τα διαθέσιμα ραντεβού

admin

Σάμος: Το Λιμενικό Ταμείο “επενδύει” 9.600€ σε πλακάκια στο Λιμεναρχείο ενώ οι πολίτες ζητούν έργα στον τουριστικό λιμένα!

admin

Εκδήλωση για την παχυσαρκία από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ Σάμου

admin

Ιστορίες Αποφοίτων»: Εκδήλωση για τη σύνδεση εμπειρίας και νέων προοπτικών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Σάμο

admin

Η Σάμος επενδύει στο μέλλον: Ιστορική σύνδεση με Birmingham από την Jet2 το 2026!

admin

Νέα παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις συνθήκες διαβίωσης 45 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Σάμο

admin

Απόφαση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου

admin

Η δικαίωση των προσπαθειών του Ευ.Μαρνέζου: Στο Ποτάμι Καρλοβάσου θα κυματίζει Γαλάζια Σημαία

admin

Καρλόβασι: Έφτασαν οι πρώτοι Τούρκοι τουρίστες – Σφοδρή κριτική Νίκου Ελένη στις αρχές

admin