30 C
Σάμος
02/07/2025
Σαμιακά

Βουλευτής Σάμου: Ενημέρωσε για έκτακτη χρηματοδότηση σεισμόπληκτων σχολικών μονάδων

Banner Samos24

Έκτακτη χρηματοδότηση 3,5 εκ. ευρώ δρομολογείται για τη Σάμο σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο Βουλευτής Σάμου καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης από τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ο βουλευτής αναφερόμενος στην καθυστέρηση της αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων σχολικών κτιρίων έθεσε την ανάγκη γενναίας χρηματοδότησης από το κράτος για τις σχολικές μονάδες των δύο δήμων της Σάμου. Από την πλευρά του ο Υφυπουργός, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της αποκατάστασης στο νησί, αφού άκουσε τα αιτήματα, υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, θα δημοσιευθεί σχετική πρόσκληση που θα περιλαμβάνει νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους της Σάμου, με έμφαση στην ολοκλήρωση της αποκατάστασης των σχολικών μονάδων. Προς αυτή την κατεύθυνση σημείωσε, ότι η εν λόγω νέα έκτακτη χρηματοδότηση θα ξεπερνά τα 3,5 εκατ. ευρώ.

«Η Κυβέρνηση βρίσκεται, λοιπόν, συνεχώς δίπλα στο νησί μας. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υπουργό για τη συνεχή και διαχρονική στήριξη στην αποκατάσταση του σεισμόπληκτου νησιού μας» δήλωσε στο προσωπικό του προφίλ αμέσως μετά την συνομιλία με τον κ. Τριαντόπουλο ο κ. Χρ. Στεφανάδης. Εξάλλου ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργος Καραγιάννης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βουλευτή του νομού τον πληροφόρησε ότι υπέγραψε την παράταση υποβολής χορήγησης επιδόματος ενοικίου – συγκατοίκησης. Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη καθώς οι εργασίες για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιρίων δύο χρόνια σχεδόν μετά τον καταστροφικό σεισμό δεν έχουν ξεκινήσει άρα η διακοπή της επιδότησης του ενοικίου στα δύο χρόνια όπως προβλέπει ο νόμος θα επέφερε μεγάλα προβλήματα στην καθημερινότητα του συνόλου των σεισμόπληκτων κατοίκων του νησιού.

 

www.ertnews.gr

Related posts

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin

Ερώτηση στη Βουλή για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Σάμο σε Τούρκους υπηκόους με γερμανικά διαβατήρια

admin

Κινητοποίηση Εργατικού Κέντρου Σάμου: Διαμαρτυρία κατά κυβερνητικού κλιμακίου

admin

To Αρματαγωγό «Σάμος» στο λιμάνι Βαθέος: Επισκέψιμο για το κοινό στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας

admin