20/04/2025
Πολιτικά

Βούλτεψη για ασυνόδευτα ανήλικα: Προκαλεί οργή η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Η συστηματική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνει τον προστάτη των φτωχών και των αδυνάμων αποτελεί την επιτομή της υποκρισίας. Στην περίπτωση του προσφυγικού (βλέπε αίσχος Ειδομένης), αποτελεί θράσος. Και στην περίπτωση των ασυνόδευτων ανηλίκων προκαλεί οργή.  

Σήμερα, δια του αρμόδιου τομεάρχη του κ. Ψυχογιού, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται να παριστάνει ότι η κυβέρνηση χρειάζεται την παρέμβασή του προκειμένου να επιλυθούν προβλήματα χρηματοδότησης των δομών όπου φιλοξενούνται τα ασυνόδευτα ανήλικα. 

Μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που είχε αφήσει χιλιάδες ασυνόδευτα ανήλικα εκτεθειμένα σε κάθε λογής κινδύνους στη ζούγκλα της Μόριας, στις φαβέλες της Σάμου, στους δρόμους της ενδοχώρας και στα κελιά αστυνομικών τμημάτων. Παιδιά τα οποία εντοπίστηκαν και διασώθηκαν μετά την δημιουργία της Ειδικής Γραμματείας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Οι προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων είναι γνωστές σε όλους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι ήδη εξοφλούνται και οι οποίοι γνωρίζουν επίσης ότι τα δύο τελευταία χρόνια η κάλυψη των αναγκών προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς δεν έχει έλθει ακόμη η χρηματοδότηση από την ΕΕ. 

Υπενθυμίζω στον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν παρέλθει οι εποχές που η ΕΕ έριχνε χρήματα από το ελικόπτερο με την μορφή της έκτακτης βοήθειας , αλλά παρ’ όλα αυτά τα παιδιά συνέχιζαν να βρίσκονται στον δρόμο σε επισφαλείς και απάνθρωπες συνθήκες. 

Υπενθυμίζω επίσης ότι με τα χρήματα της έκτακτης βοήθειας δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή οι ΜΚΟ, πολλές από τις οποίες αντί να αφοσιώνονται στο εθελοντικό τους έργο, φροντίζουν συνεχώς να καταγγέλλουν την Ελλάδα, εκθέτοντας την πατρίδα μας στο εξωτερικό. 

.

Related posts

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Έγκριση κονδυλίων για βιολογικό καθαρισμό και υδροδότηση ΚΕΔ

admin

Eρώτηση του Νίκου Παππά προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα περιστατικά παιδικού υποσιτισμού στην ΚΕΔ Σάμου

admin

O Βουλευτής Σάμου για το Φράγμα Καρβούνη

admin

Πασχαλινές ευχές από το βουλευτή Ν.Σάμου Χ. Στεφανάδη

admin

Ερώτηση Παραστατίδη για τη στήριξη του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

 Ικαρία: Ξεκινούν τα έργα εκβάθυνσης στο λιμάνι του Ευδήλου

admin

Σοβαρά προβλήματα στην παιδιατρική κλινική Σάμου: Ερώτηση Τσίμαρη προς το Υπουργείο

admin

Βουλή: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ για το σύστημα ελέγχου ζύγισης αλιευμάτων

admin

Ερώτηση για τις ελλείψεις στο ΓΝ Σάμου σχετικά με τις μαστογραφίες

admin