17.2 C
Σάμος
20/05/2025
Σαμιακά

Βραδιά wine pairing με κρασιά του ΕΟΣ Σάμου

Στου «Νεκτάριου» είναι πάντα καλοκαίρι!

Βραδιά wine pairing με κρασιά του ΕΟΣ Σάμου: 3 Οκτώβρη 2020

Στου «Νεκτάριου» είναι πάντα καλοκαίρι! Ειδικότερα όταν το υπέροχο μενού συνδυάζεται απολαυστικά με τα γλυκόπιοτα και εκλεκτά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου, που… κάνουν τη διαφορά!

Στον φιλικό και καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου «Νεκτάριος» στο Ηραίον της Σάμου, με τον παφλασμό του κύματος και τη μοναδική θέα στην αιγαιοπελαγίτικη ομορφιά, ΑΥΤΟ το Σάββατο 3 Οκτώβρη ο chef εμπνέεται από τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου και βάζει στόχο να μαγεύσει τις αισθήσεις:

Με το καλωσόρισμα, σας περιμένει ένα Samos Spritzer Cocktail, κερασμένο από τον ίδιο το Νεκτάριο, με το χαμόγελο και τα χιουμοριστικά σχόλια με τα οποία έχει συνηθίσει τους φανατικούς του φίλους. Και στη συνέχεια, έρχονται τα «ωραία»:

ΟΡΕΚΤΙΚΟ: Μανιτάρια του Σεφ, ρολάκια μελιτζάνας αλά… Νάπολη αλλά με γραβιέρα Σάμου και τα λατρεμένα  «πουγκάκια» με ανθότυρο και σαμιώτικο μέλι. Συνδυάζονται με την αγαπημένη «Samaina» του ΕΟΣ Σάμου που αφήνει αυτήν τη μοναδική αίσθηση απόλαυσης!

Ακολουθεί η Ψαρόσουπα, με ολόφρεσκα ψαράκια από τη θαλασσινή περιοχή του Ηραίου και μια σαλάτα «υπερπαραγωγή» με ρόκα, σπανάκι, ρόδι, κουκουνάρι, φινόκιο, ντοματίνια, ταλαγάνι , φυστίκι Αιγίνης και dressing με Samos Vin Doux. Συνοδεύεται από το εκφραστικό ροζέ ημίξηρο «Selana».       

Στα ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές ξεχωριστές δημιουργίες: 1.ΤΣΙΠΟΥΡΑ με σαλάτα φινόκιο , σάλτσα ντομάτας, lime και εστραγκόν που συνοδεύεται από τις αρωματικές «Ψηλές Κορφές»                                                                                                                    

2.ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ με σπανάκι, μπέικον, μανιτάρια και γραβιέρα Σάμου, συνοδεία ψητών λαχανικών και με την απολαυστική πινελιά του «Μοσχάτου Άσπρου»

3.ΑΡΝΙΣΙΟ ΚΟΤΣΙ ΦΟΥΡΝΟΥ με δενδρολίβανο και λαχανικά που συνταιριάζει αρμονικά με τις «Ψηλές Κορφές» και                                                                   

  1. Linguini θαλασσινών με γαρίδες, μύδια και καλαμάρι που συνοδεύεται από το εκλεκτό, «Aegean Breeze»

Και στα ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε

Πανακότα με βερίκοκο και σάλτσα γλυκού κρασιού Samos  Vin doux  που συνδυάζεται με ένα ποτήρι από το «κρασί των ηγετών» το μοναδικό Samos Grand Cru, ή                                                                          

Σύκα-καρύδια και ανθότυρο που συνοδεύονται από το παλαιωμένο και γεμάτο αρώματα Samos Anthemis.

 

Related posts

Η δικαίωση των προσπαθειών του Ευ.Μαρνέζου: Στο Ποτάμι Καρλοβάσου θα κυματίζει Γαλάζια Σημαία

admin

Καρλόβασι: Έφτασαν οι πρώτοι Τούρκοι τουρίστες – Σφοδρή κριτική Νίκου Ελένη στις αρχές

admin

Αντιπολεμική συγκέντρωση στο Καρλόβασι

admin

O Μανώλης Χατζηνικολάου ο Πρωταθλητής του 8ου Σαμιακού Φοιτητικού Σκακιστικού Πρωταθλήματος “ALAN TURING”

admin

Η Σάμος τίμησε με λαμπρότητα τον Νεομάρτυρα Άγιο Γεώργιο

admin

Σάμος: Πανηγύρια για 1.550 αφίξεις, την ώρα που τουρίστες στήνονταν 3 ώρες στις ουρές

admin

Πανηγυρίζει στις 20 Μαΐου ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πανδρόσου Σάμου

admin

Πρώτη άφιξη Τούρκων επισκεπτών στο Λιμάνι Καρλοβασίου από το Σεφεριχισάρ

admin

«ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2025»: Άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στη Σάμο στην περιοχή ΧΥΤΑ-ΚΕΔ

admin