25 C
Σάμος
04/07/2025
Σαμιακά

Βραδιές Αυγούστου με σαμιώτικο κρασί

Banner Samos24

Φέτος το καλοκαίρι ήταν αλλιώτικο, με επιβαλλόμενους περιορισμούς. Κι όμως… οι βραδιές του Αυγούστου που έχουν απομείνει, μπορεί και να καταφέρουν τελικά να μας αφήσουν μια γλυκιά επίγευση κι άρωμα ξεκούρασης. Στοιχεία που ταυτίζονται με τα σαμιώτικα κρασιά του Συνεταιρισμού της Σάμου, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας του μικρόρωγου μοσχάτου.

Έτσι, για τις υπόλοιπες βραδιές του αγαπημένου Αυγούστου, προτείνουμε δύο ιδανικά κρασιά:

Το χρυσαφένιο κι αγαπημένο γλυκό μοσχάτο Samos Vin Doux του ΕΟΣΣ, με τα υπέροχα αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου και πεπονιού, είναι η απόλυτη επιλογή για τους λάτρεις των γλυκών κρασιών. Στην ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα.

Απολαύστε το κρύο, σε θερμοκρασία 8-10ο C συνοδεία φρούτων, ελαφρών γλυκών, ακόμη και παγωτού. Είναι ιδανικό και για δροσιστικά cocktails με βάση το γλυκό κρασί!

Αλλά και για αυτούς που αγαπoύν το λευκό ξηρό και μυρωδάτο κρασί, η επιλογή είναι «Ψηλές Κορφές». Με το ανοιχτόχρωμο και λαμπερό χρώμα τους, είναι ένα φινετσάτο κρασί για όσους αναζητούν κάτι ξεχωριστό, σε σχέση υψηλής ποιότητας αλλά και άκρως ελκυστικής τιμής. Αρωματικός οίνος με ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς προέρχεται αποκλειστικά από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου, σε πεζούλες ξερολιθιάς και υψόμετρο 800 μέτρων.

Οι «Ψηλές Κορφές» είναι ένα αρωματικό, ευχάριστο κρασί για κάθε στιγμή. Σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10ο C και πίνεται είτε ως απεριτίφ, είτε συνοδεία φρούτων η τυριών. Συνοδεύει διακριτικά  πιάτα, εκλεπτυσμένα και αρωματικά από την ελληνική και διεθνή κουζίνα καθώς, πιάτα θαλασσινών αλλά και γλυκόξινα εδέσματα.

Και τα δύο κρασιά από τη μαγευτική Σάμο και το Συνεταιρισμό του ακριτικού νησιού, μπορούν με λίγες γουλιές να απογειώσουν την καλή σας διάθεση και να δώσουν αυτή τη γευστική νότα που μπορεί να κάνει τις τελευταίες βραδιές του Αυγούστου, αξέχαστες!

Related posts

Παρουσιάστηκε το Αναπτυξιακό Σχέδιο των 1,038 δισ. € για Σάμο, Ικαρία, Φούρνους!

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου:Αγωνιστική «υποδοχή» του κυβερνητικού κλιμακίου στη Σάμο

admin

Πρώτη άφιξη του Superstar II της Seajets στο Καρλόβασι

admin

Κίνημα Δημοκρατίας Σάμου : Υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σάμου – Ζητάμε λύσεις, όχι φιέστες!

admin

Αγροτική διαμαρτυρία στο Μαλαγάρι με αφορμή την επίσκεψη Κυβερνητικού Κλιμακίου

admin

ΠΒΑ: Χρηματοδότηση 20.000€ για τον Σύλλογο «Η Μέλισσα»

admin

Εγγραφές και δικαιολογητικά για το Τμήμα Βοηθού Νοσηλευτικής Σάμου

admin

ΣΕΠΠ Κοσμαδαίων: «Ότι οι άλλοι δεν έμαθαν να σέβονται, εμείς το διορθώνουμε και το κάνουμε πάλι όμορφο»

admin

Το Κ.Α.Α.Ε.Κ.Τ. Σάμου Α.Ε. διοργανώνει εργαστήριο οινοτουρισμού στο Μαλαγάρι

admin