24/11/2025
Πολιτιστικά

Γιορτάζουν με παιχνίδια την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

 

Συνάντηση για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει την Τρίτη,1η Οκτωβρίου ο δήμος ανατολικής Σάμου με τη συμμετοχή των Νηπιαγωγείων της πόλεως μας και της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου μια συνάντηση, με στόχο την αναβίωση παιχνιδιών που έπαιζαν οι παππούδες μας και την αφήγηση παραμυθιών, πλασμένων με το φίλτρο της αγάπης της  φαντασίας  και της δημιουργικότητας.

Οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν σε μία δημιουργική διαδικασία βασισμένη στα παιχνίδια της τρίτης γενιάς. Τα παραδοσιακά παιχνίδια των παππούδων και γιαγιάδων εμπλουτίζονται και αλληλεπιδρούν με τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών παιδιών σε ένα ταξίδι στο χρόνο.

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Related posts

Νέα ελληνική λαογραφική βιβλιογραφία από τον Μ. Γ. Βαρβούνη

Νέος κύκλος του Theatre Lab Omikron στη Σάμο για τη σεζόν 2025–2026

Νέα θεατρική συνεργασία για τη Δυναμική Performance και την Kolossaion Productions

11 Νοεμβρίου 1912: Το χρονικό της Ένωσης της Σάμου με την Ελλάδα – Γράφει ο Χρήστος Λάνδρος

Εκλογές στον Σύλλογο Γυναικών Πύργου Σάμου «Η Κυβέλη»

Ο Σταύρος Μιχαλόπουλος μέλος της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας