03/11/2026
03/11/202613:28
Πολιτιστικά

Γιορτάζουν με παιχνίδια την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Γιώργος Πατσομύτης
Γιώργος Πατσομύτης
ilikiommeni2

 

Συνάντηση για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει την Τρίτη,1η Οκτωβρίου ο δήμος ανατολικής Σάμου με τη συμμετοχή των Νηπιαγωγείων της πόλεως μας και της Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Σάμου μια συνάντηση, με στόχο την αναβίωση παιχνιδιών που έπαιζαν οι παππούδες μας και την αφήγηση παραμυθιών, πλασμένων με το φίλτρο της αγάπης της  φαντασίας  και της δημιουργικότητας.

Οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν σε μία δημιουργική διαδικασία βασισμένη στα παιχνίδια της τρίτης γενιάς. Τα παραδοσιακά παιχνίδια των παππούδων και γιαγιάδων εμπλουτίζονται και αλληλεπιδρούν με τα αγαπημένα παιχνίδια των μικρών παιδιών σε ένα ταξίδι στο χρόνο.

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων. Υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1990, για να αποτίσει φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

⭐ Προτιμώμενη πηγή στη Google

Περισσότερα από το Samos24

#Κακοκαιρία#Ακτοπλοϊκά