10/09/2026
Δήμος

Γιώργος Στάντζος : Με ικανοποίηση ακούμε ότι θα είναι κλειστού τύπου το ΚΥΤ στη Ζερβού

stantzos 1

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για παράλληλη λειτουργία δυο κέντρων μεταναστών στη Σάμο , δήλωσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, στο Ράδιο Αρμόνια.

«Υπήρξαν ειδήσεις για παράλληλη λειτουργία των δυο κέντρων της Ζερβού και στο Βαθύ. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση» ανέφερε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Για να συνεχίσει, «υπόσχεση της κυβέρνησης είναι με την αποσυμφόρηση του νησιού και με την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης στη περιοχή της Ζερβού, με συγκεκριμένη δυναμικότητας, τίποτα παραπάνω.

Τώρα ακούμε με ικανοποίηση ότι θα είναι και κλειστού τύπου. Θα κλείσει το ΚΥΤ στο Βαθύ και στη συνέχεια θα παραδοθεί καθαρισμένο στο δήμο και στους ιδιοκτήτες» υποστήριξε ο κ. Στάντζος.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συναντηση που είχε με τους Περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί άλλη πολιτική. Αλλάξαμε το νόμο για το άσυλο και τον κάναμε πιο αυστηρό. Ακολουθούμε διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων. Προχωράμε στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ώστε να ελέγχουμε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει» επεσήμανε.

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Πλεύρης προς Αυτοδιοικητικές Αρχές της Σάμου: Δεν θα λειτουργήσει μονάδα ΠΡΟΚΕΚΑ στην ΚΕΔ

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Στη Δικαιοσύνη για την αλλαγή στους όρους του Κληροδοτήματος Γερογιαννάκη

Σάμος: Πραγματοποιήθηκαν οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης στην Καστανιά

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τον βιολογικό καθαρισμό της πόλης της Σάμου

Παπαθεοφάνους σε Τζεβρένη: «Παντελώς αβάσιμα, αναπόδεικτα και ψευδέστατα» τα περί απαξιωτικών συμπεριφορών

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Φλώρα Τζεβρένη από την παράταξη του Δημάρχου Δυτικής Σάμου – Καταγγέλλει απαξιωτική συμπεριφορά