28/06/2026
Πολιτικά

Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για την παραχώρηση του «Επικούρειου» στη Σάμο

95313023_2826048497523706_6627638534960316416_o

Η παραχώρηση του «Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου» Σάμου σε ιδιωτικό ίδρυμα του κυβερνητικού βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη είναι μια σκανδαλώδης πράξη με σοβαρή ηθική και πολιτική βαρύτητα.

Η Περιφερειακή Αρχή Β. Αιγαίου, προφασιζόμενη το λειτουργικό κόστος του χώρου απ’ τη μία, δεσμεύεται απ’ την άλλη για την διασφάλιση χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων του ιδιωτικού αυτού ιδρύματος από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα, με την παραχώρηση αυτή καθίσταται αβέβαιη η λειτουργία των πολιτιστικών σωματείων της Σάμου, την οποία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει και ενισχύσει η Περιφερειακή Αρχή.

Τα κυβερνητικά στελέχη φαίνεται πως αντιλαμβάνονται για μια ακόμη φορά τον τόπο ως κρατικό λάφυρο, επικαλούμενα οφέλη για τους πολίτες. Για τις απαράδεκτες αυτές τακτικές θα λογοδοτήσουν σύντομα στη Βουλή, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

«Στοχοποίηση των προσφύγων» καταγγέλλει η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ για τη σύσκεψη του δήμου

Το ΚΚΕ Σάμου επικρίνει τις αντιδράσεις για τη μεταφορά μεταναστών

Αλλαγές στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου: Φεύγει ο Κουτουλάκης, έρχεται ο Μάγγος

Επιβεβαιώνεται η μεταφορά μεταναστών από την Κρήτη στη Σάμο: Οι διαβεβαιώσεις Πλεύρη στον Στεφανάδη

Παράταση για τις ιαματικές πηγές ζητούν ο Δήμος Δυτικής Σάμου και ο Δήμος Ικαρίας

1,25 εκατ. ευρώ στους δήμους Σάμου και Ικαρίας – Τι αποφάσισε η ΚΕΚΑ