06/06/2026
Δήμος

Δήμαρχος Σάμου: «Το νησί μας ενωμένο συνεχίζει τη διεκδίκηση»

Ο δήμαρχος Σάμου,Μιχάλης Αγγελόπουλος, μετά τις επαφές που είχε η πολυπληθής αντιπροσωπεία στην Αθήνα, με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολίτικης και με τα κοινοβουλευτικά κόμματα δήλωσε στην ΕΡΑ Αιγαίου:

“Μετά από ένα μαραθώνιο επαφών με το Υπουργείο  Mεταναστευτικής πολιτικής και με τα κόμματα οι εκπρόσωποι από τη Σάμο , το νησί μας ενωμένο συνεχίζει τη διεκδίκηση,  μέσα στο πλαίσιο που έχει θέσει ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο .

Η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού θα υλοποιηθεί από τον Υπουργό,  υποτίθεται ,στις 16 Δεκεμβρίου με την αποχώρηση 2.000 μεταναστών και προσφύγων. Υπήρξε  δέσμευση να κλείσει η  υπάρχουσα δομή και να αρχίσει η διαδικασία παραχώρησης χρήσης στην τοπική αυτοδιοίκηση . Για το κέντρο καταγραφής δεν υπάρχει συμφωνία.

Δηλαδή η μετατροπή ούτε του υπάρχοντος άλλα ούτε και του μέλλοντος κέντρου σε κέντρο καταγραφής.

Πρέπει όμως να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα .Με προσοχή άκουσαν, υποστήριξαν τις θέσεις μας ,κατέθεσαν τις απόψεις τους και αυτός ο Δίαυλος επικοινωνίας θα συνεχιστεί θα  ασκηθεί  ουσιαστικός  κοινοβουλευτικός έλεγχος το επόμενο διάστημα με ερωτήσεις , με υπομνήματα και με άσκηση συσσωρευμένης πίεσης στο υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής» .

G≡ Ακολουθήστε μας στο Google News Προσθήκη στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Στα 140.000 ευρώ το κονδύλι για τις πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Χωροταξικό Τουρισμού: Σοβαρά εμπόδια για τη Δυτική Σάμο – αντιδρά ο Δήμος

Οι προτάσεις του Δήμου Ανατολικής Σάμου για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο Τουρισμού

Η παράταξη «ΑΝΑ.Σ.Α. για τη Σάμο» ζητά ειδική νησιωτική προσέγγιση στο νέο χωροταξικό τουρισμού

Πανελλαδικές Εξετάσεις – Οι ευχές των δημάρχων Σάμου προς τους υποψηφίους

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου ξεκίνησε διαδικασίες για Γαλάζια Σημαία στον Κάμπο Μαραθοκάμπου