30 C
Σάμος
20/07/2024
Σαμιακά

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ(σύριζα σαν βίτσα)ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΗ!

Πηγή Περισκόπιο (Γιώργος Σκαπέτης)

Σ΄ αυτήν και στην προηγούμενη εκπεφρασμένη αντίθεση των Σαμίων στους χειρισμούς αυτού (και του προκατόχου του), ο αφιχθείς και διαχειμάζων εν Σάμω κος Βίτσας, απάντησε λέγοντας τα δικά του, αυτό το παραμύθι που μας λέει σε συνέχειες απ΄ όταν ανέλαβε, με την διαφορά που ήρθε να το διηγηθεί ο ίδιος με την φυσική του παρουσία.

Δέχθηκε χτες την επιτροπή, αλλά απέρριψε τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε., λέγοντας απλά και με το θράσος της εξουσίας του, ότι δεν θέλω να μιλήσω ενώπιον των Μέσων.΄Αμα θέλετε-είπε-ελάτε το Σάββατο στο λιμάνι που θα φέρω πλοία να κάνω μερικό απεγκλωβισμό, να σας κάνω δηλώσεις (ό,τι γράφω το έχω πληροφορηθεί από ηχογράφηση εντός της αίθουσας, πριν την συνάντηση με την επιτροπή).

 Δεν είναι σκοπός της παρούσας ανάρτησης να σχολιάσει τα δηλωθέντα υπό του υπουργού και να εκτιμήσει κατά πόσο αυτά θα υλοποιηθούν, όταν είναι παγκοίνως γνωστή η “αξιοπιστία” του. ΄Αλλος είναι ο σκοπός της ανάρτησης. Ας τον κωδικοποιήσω:

1. Η στάση αυτή του υπουργού απέναντι στους εκπροσώπους των ΜΜΕ του νησιού, είναι ευθεία προσβολή όχι μόνο στα πρόσωπα αξιοπρεπών συμπολιτών μας που ασκούν αυτό το επάγγελμα, ο καθένας με τις ικανότητες και τον τρόπο που έχει επιλέξει, αλλά κατ΄ επέκταση στην Σαμιακή κοινωνία της οποίας μέλη είναι και σε όσους ήταν απέξω από το ξενοδοχείο για ένα δίωρο.
2.Η επιτροπή αγώνα, απαρτιζόμενη από τους εκπροσώπους των βασικών φορέων και συλλόγων του νησιού, έπρεπε αμέσως μετά από αυτή την εκδήλωση των προθέσεων του υπουργού ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ σε ένδειξη συμπαράστασης στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.΄Αλλωστε δεν εισακούστηκε και κανένα από τα αιτήματά της, οι αποφάσεις έχουν ληφθεί και απλώς τους ανακοινώθηκαν.
3.Οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, θα πρέπει από σήμερα το πρωί να επιδοθούν σε έναν αγώνα δρόμου διάδοσης της υπουργικής στάσης πανελλαδικά,και ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΗΣΕ, να βγάλουν από την καθημερινή τους ατζέντα την παρουσία του στο νησί και τις ενέργειές του. Να μην παραστεί κανείς το Σάββατο στο λιμάνι και να μην δεχτεί δήλωση από τον υπουργό.Να κηρυχθεί από τα τοπικά ΜΜΕ persona non grata κι αυτός και όποιος τον πλαισιώνει. 
   Μην αμφιβάλλετε καθόλου ότι  κάλυψη του μεγαλειώδους έργου της υπουργικής επίσκεψης στη Σάμο, θα υπάρξει και μάλιστα με “κωδωνοκρουσίες” από τους πρόθυμους κονδυλοφόρους των προσκείμενων και φιλικών μέσων, όσα κι αν γράψετε ή πείτε εσείς.
    Αυτά από έναν άνθρωπο που ασχολείται και γράφει ή λέει για τα κοινά εδώ και 30 χρόνια, χωρίς να είναι δημοσιογράφος ή να ισχυρίστηκε ποτέ κάτι τέτοιο, που εκτιμάει και εκτιμάται από το σύνολο των εκπροσώπων των ΜΜΕ, και που προσβλήθηκε βαριά από την  υπουργική στάση στα πρόσωπά τους.

Related posts

Εκτροπή κυκλοφορίας στην παραλιακή ζώνη λιμένα Σάμου για τις Γιορτές Κρασιού

admin

Δραστηριότητες του Μητροπολίτη Ευσεβίου σε Φούρνους και Ικαρία

admin

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου για την Παραίτηση της Παιδιάτρου κα. Λάμπρου Δήμητρα

admin

Ευχαριστήριο Μήνυμα προς το Νοσοκομείο Σάμου

admin

Karlovassi Open City 2024: Όλες οι εκδηλώσεις αναλυτικά

admin

Έκτακτο δελτίο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων Σάμου και Ικαρίας

admin

ΕΛΤΑ Σάμου: Γρήγορη επίλυση προβλήματος και αποκατάσταση υπηρεσιών ύστερα από κατάρρευση ψευδοροφής

admin

Η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί λύσεις για την επάρκεια και την ποιότητα του νερού στους Μυτιληνιούς

admin

Έναρξη παραλαβής σταφυλιών στο Οινοποιείο Καρλοβάσου

admin