24.4 C
Σάμος
02/07/2025
Δήμος

Δημοτική Κοινότητα Σαμίων:Η πόλη της Σάμου δεν αντέχει άλλο!

Banner Samos24

Η Σάμος έχει 32.000 μόνιμους κατοίκους και φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περίπου 3.400 πρόσφυγες/μετανάστες, τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων σ’ ένα χώρο με προδιαγραφές για 800 άτομα.

Το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων με ανακοίνωση του ” εκφράζει  την ανησυχία του για τη ραγδαία αύξηση των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων που έχει σημειωθεί κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2017 και για την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στο ήδη υπερπλήρες Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της πόλης της Σάμου.

Οι αριθμοί και τα γεγονότα είναι αμείλικτα και αναδεικνύουν ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα είναι έντονο και απολύτως υπαρκτό.

Η Σάμος έχει 32.000 μόνιμους κατοίκους και φιλοξενεί αυτή τη στιγμή περίπου 3.400 πρόσφυγες/μετανάστες, τη συντριπτική πλειονότητα των οποίων σ’ ένα χώρο με προδιαγραφές για 800 άτομα. Ο χώρος αυτός βρίσκεται πρακτικώς μέσα στον αστικό ιστό της πόλης της Σάμου που έχει περίπου 6.000 μόνιμους κατοίκους. Η αναλογία είναι συντριπτική: πάνω από ένας στους δύο!

Παρ` ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό δεν αποτελεί αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και το μείζον πρόβλημα δημιουργήθηκε από την ανακόλουθη στάση και την μεγάλη αδυναμία διαχείρισης του θέματος από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και,  παρότι, επίσης, οι εμπλεκόμενοι 12 φορείς δεν περιλαμβάνουν τον Δήμο Σάμου και το Τοπικό Συμβούλιο, η διεκδίκηση της αποσυμφόρησης μας αφορά όλους!

Η συνεχώς επιδεινούμενη κατάσταση επιδρά αρνητικά στην κοινωνική συνοχή και την ευημερία όχι μόνο της πόλης της Σάμου αλλά και ολόκληρου του νησιού.
Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να προβούν στη λήψη άμεσων μέτρων για την αποσυμφόρηση του νησιού. Η πόλη της  Σάμου δεν αντέχει άλλο”!

Related posts

Βαγγέλης Μαρνέζος: “Η Γαλάζια Σημαία γεμίζει χαρά την ακτή μας στο Ποτάμι Καρλοβάσου”

admin

Προσοχή: Άνεμοι έως 9 μποφόρ από το Σάββατο στη Σάμο

admin

Ανατολική Σάμος: Παραιτήθηκε απο Εντεταλμένος Σύμβουλος o Δημήτρης Βλασιάδης

admin

Συμμετοχή του Αντιδημάρχου Μανώλη Νικολού στην 17η Πανελλήνια Σύνοδο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

admin

«Αιδώς και ως εδώ!»: Η Συμμαχία Πολιτών κατηγορεί τον Δήμαρχο Δυτικής Σάμου για «καπηλεία» έργων

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου-Αιδώς Αργείοι : “Με έργα απαντάμε στον εκνευρισμό της αντιπολίτευσης”

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Αντιδρά η Λαϊκή Συσπείρωση για την άρνηση ίδρυσης τμήματος

admin

Προβληματισμός στη Δυτική Σάμο: Η “Συμμαχία Πολιτών” θίγει ζητήματα ηθικής και αναπτυξιακής απραξίας

admin

Καρναβάλι Δυτικής Σάμου: 22.064€ το τελικό κόστος – Αναλυτικός απολογισμός μετά από ερώτηση Λυμπέρη

admin