23.3 C
Σάμος
23/09/2025
Σαμιακά

Δις ισόβια στους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Ιωάννη Κομμάτη – «Δικαιώθηκε η ψυχή του παιδιού μας» δηλώνει η οικογένεια

Δις ισόβια στους δύο κατηγορούμενους. Αυτή είναι η απόφαση που εξέδωσε σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας για την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του Ιωάννη Κομμάτη, που συγκλόνισε τη δυτική Μάνη τον Αύγουστο του 2014. Το δικαστήριο έκρινε τους δύο άνδρες ενόχους για την ανθρωποκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορούσε διπλή ανθρωποκτονία, καθώς μαζί με τον Ιωάννη Κομμάτη είχε δολοφονηθεί και ο Κωνσταντίνος Σγούρος.

Η δολοφονία των δύο ανδρών είχε προκαλεί αίσθηση όχι μόνο στην τοπική κοινωνία της Μάνης αλλά σε όλη την Ελλάδα. Οι σοροί τους ανασύρθηκαν έπειτα από ημέρες ερευνών από χαράδρα σε δυσπρόσιτη περιοχή στις Γαϊτσές, μεταξύ Καρδαμύλης και Καλαμάτας.

Πρωτοδίκως, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις, με το δικαστήριο να αναγνωρίζει το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, γεγονός που τους είχε γλιτώσει από την ισόβια κάθειρξη. Ωστόσο, η Εισαγγελία Εφετών είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης

Η πολυετής δικαστική διαδρομή της υπόθεσης, σημαδεμένη από πολλαπλές αναβολές, έφτασε σήμερα στο τέλος της. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Εφετείου Καλαμάτας, η οικογένεια του Ιωάννη Κομμάτη δήλωνε δικαιωμένη: «Δικαιώθηκε η ψυχή του παιδιού μας».

Related posts

Στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα της αλλαγής χρήσης του Επικούρειου Κέντρου στη Σάμο

admin

Καρλόβασι: Mεσογειακή βραδιά ερευνητή 2025 με εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Όχι στο 13ωρο – Όλοι στην απεργία της 1ης Οκτώβρη

admin

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ Σάμου που διαπρέπει στον αθλητισμό

admin

Ο Στράτος Καπώλης στη Ρόδο: «Εφημερίες που δεν βγαίνουν στο Νοσοκομείο – Oι κάτοικοι νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας»

admin

Μουσικό Σχολείο Σάμου: Αντιδράσεις για περικοπές στη σίτιση μαθητών

admin

Αίτημα για διαχωρισμό της Α΄ Δημοτικού στο Όρμο Καρλοβασίων

admin

Τροποποίηση Δρομολογίων του Blue Star Myconos από 19 έως 22 Σεπτεμβρίου 2025

admin

Το Δημοτικό Σχολείο Βαθέος βραβεύτηκε με Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο του

admin