28.9 C
Σάμος
10/07/2025
Αστυνομικά - Λιμενικά

Εντοπισμός αλλοδαπών στη Σάμο

Banner Samos24
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα ενός (51) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τριών (43) αλλοδαπών προέβη πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.
Ειδικότερα,το παραπάνω σκάφους εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου, ενώ συνελήφθη και ο 31χρονος αλλοδαπός χειριστής του ταχύπλοου που τους μετέφερε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Related posts

Σύλληψη 18χρονου διακινητή στη Σάμο

admin

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για επικίνδυνη οδήγηση οχήματος και παράβαση του ΚΟΚ

admin

Σάμος : Χειροπέδες για ηχορύπανση σε ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

admin

Αστυνομικό Δελτίο Σάμου

admin

Β. Κικίλιας από Σάμο: «Με κάμερες drone και νέες προσλήψεις ενισχύουμε το Λιμενικό που παλεύει στο Αιγαίο»

admin

Σύλληψη για πλαστογραφία στην Ικαρία: Οδηγούσε με παραποιημένες πινακίδες

admin

Εντοπισμός λαθραίων καπνικών προϊόντων στο Λιμάνι του Καρλοβάσου

admin

Σύλληψη Αλλοδαπού για βία και απειλές στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή στη Σάμο

admin

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Καρλόβασι Σάμου

admin